'SVAKO DOBRO JELO MORA IMATI ŠUGA'
Vrijeme čitanja : 3 min
Kad bi priču splitskog restorana Šug i njegovih karizmatičnih vlasnika, Duje Kanajeta i Matea Kordića, trebalo sažeti u svega nekoliko riječi, to bi bile: orijentiranost na kvalitetu i solidarnost. Duje i Mateo pripadnici su nove generacije splitskih ugostitelja, profesionalnih kuhara, usmjerenih prije svega na dobrobit zajednice. Oni ne doživljavaju ostale ugostitelje kao prijetnju, nego se s njima udružuju i surađuju. Kao chefovi s višegodišnjim kulinarskim iskustvom u brojnim hrvatskim restoranima, Duje i Mateo su dugogodišnji i redoviti kupci METRO-a. Donosimo vam njihovu poslovnu priču i recept za uspješno vođenje restorana.
Nakon dugogodišnjeg kuhanja po poznatim splitskim restoranima, kao što su primjerice Mazzgoon i Artičok, nedavno ste otvorili prvi vlastiti restoran „Šug“. Na čemu temeljite poslovni koncept restorana i koja je vaša vizija?
Koncept restorana je isključivo naša „baza“ da kuhamo za narod, od najveće platežne moći do najmanje, a to smo uspjeli tako da uvijek imamo dnevnu ponudu, odnosno imamo marende i à la carte meni. To su naši ljudi brzo prepoznali. Lokalni gosti su nam primarni, zato nam je cilj da i za vrijeme sezone kroz dnevnu ponudu zadržavamo naše ljude, lokalne goste.