Jaja i istarski crni tartufi
Sastojci
KoličinaSastojci
5kom
jaja100g
parmigiano reggiano1,5dl
mlijeko1,5dl
vrhnje za kuhanje100g
istarski crni tartufi50g
brašnokrušne mrvice, sol, papar
Koraci
Korak 1
Stavite kuhati 4 jaja u kipuću slanu vodu na 4-5 minuta.
Korak 2
Zatim očistite jaja i uvaljajte ih u mješavinu brašna, krušnih mrvica te preostalog jajeta.
Korak 3
Sve stavite peći na 170 °C.
Korak 4
Potom, dodajte 80 grama sira parmezana, tartufe, mlijeko i vrhnje za kuhanje te kuhajte na laganoj vatri dok se sir ne otopi.
Korak 5
Kremu izmiksajte štapnim mikserom dok ne dobijete pjenu.
Korak 6
Ostatak sira parmezana stavite peći 5-7 minuta, u pećnici na temperaturi od 190 °C.