Jaja i istarski crni tartufi

Jaja i istarski crni tartufi hero
Vrijeme pripreme60 min
Težina pripremejednostavno
Porcije4

Sastojci

KoličinaSastojci
5kom
jaja
100g
parmigiano reggiano
1,5dl
mlijeko
1,5dl
vrhnje za kuhanje
100g
istarski crni tartufi
50g
brašno
krušne mrvice, sol, papar
g

Koraci

Korak 1
Stavite kuhati 4 jaja u kipuću slanu vodu na 4-5 minuta.
Korak 2
Zatim očistite jaja i uvaljajte ih u mješavinu brašna, krušnih mrvica te preostalog jajeta.
Korak 3
Sve stavite peći na 170 °C.
Korak 4
Potom, dodajte 80 grama sira parmezana, tartufe, mlijeko i vrhnje za kuhanje te kuhajte na laganoj vatri dok se sir ne otopi.
Korak 5
Kremu izmiksajte štapnim mikserom dok ne dobijete pjenu.
Korak 6
Ostatak sira parmezana stavite peći 5-7 minuta, u pećnici na temperaturi od 190 °C.