Porchetta
Sastojci
KoličinaSastojci
svinjsko carsko meso
začin korijander
peperonccini
mljeveni pistacijo
papar
maslinovo ulje
limunova korica
sol
Koraci
Kosti i hrskavice ukloniti s mesa.
Posoliti s obje strane.
ovezati korijander, peperonccine, mljeveni pistacijo, sitno sjeckanu kadulju i češnjak, limunovu koricu, maslinovo ulje i papar u pastu. Količine su okvirne i ovise o veličini mesa i ukusu.
Meso premazati pastom, zarolati te učvrstiti kuhinjskim koncem.
Ostaviti nepoklopljeno u hladnjaku preko noći.
Ujutro izvaditi iz hladnjaka, ostaviti na sobnoj temperaturi 2-3 sata.
Staviti peći na rešetku u prethodno zagrijanu pećnicu (ispod stavite neki pleh koji će skupljati masnoću) na 250 stupnjeva 20 minuta.
Smanjite temperaturu na 200 stupnjeva i pecite još 20 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 160 stupnjeva i pecite onoliko sati koliko kilograma ima meso. Ako meso ima 4kg, pecite 4-5 sati.
Zadnjih 15 minuta pečenja pojačajte temperaturu na 250 stupnjeva.
Ostavite da se malo ohladi te poslužite.