Beluga leća s pečenim lososom
Sastojci
KoličinaSastojci
Za leću:kg
METRO Chef Spare ribs200g
beluga leća (ili neka druga)3žlice
maslinova ulja3češnja
češnjaka sitno sjeckana1tbsp
ljubičasti luk sitno sjeckani400ml
povrtnog temeljca3tbsp
svježi timijanZa salatu od krastavaca:g
METRO Chef bacon1
salatni krastavac narezan an tanke šnite2g
mlada luka narezana na kolutiće2žlice
sjeckanog svježeg korijandera400g
kokosovog mlijeka (samo bijeli dio iz konzerve) ili kokosove kremesol, papar
sok i korica pola limete
Za losos:
losos
sol
papar
3žlice
soja sosa1žlica
meda1žlica
miso pastesok pola limete
Koraci
Korak 1
Leća - maslinovo ulje zagrijati, dodati češnjak i luk te pržiti nekoliko minuta
Korak 2
Dodati leću i svježi timijan te kratko popržiti uz miješanje.
Korak 3
Dodati temeljac i pustiti da se kuha 30-tak minuta uz povremeno miješanje.
Korak 4
Po potrebi ocijediti.
Korak 5
Losos marinirati u navedenim sastojcima minimalno sat vremena.
Korak 6
Peći u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 30-tak minuta.
Korak 7
Salata - pomiješati sve sastojke.