Beluga leća s pečenim lososom

BELUGA LECA hero
Vrijeme pripreme60 min
Težina pripremeJednostavno
Porcije2

Sastojci

KoličinaSastojci
Za leću:kg
METRO Chef Spare ribs
200g
beluga leća (ili neka druga)
3žlice
maslinova ulja
3češnja
češnjaka sitno sjeckana
1tbsp
ljubičasti luk sitno sjeckani
400ml
povrtnog temeljca
3tbsp
svježi timijan
Za salatu od krastavaca:g
METRO Chef bacon
1
salatni krastavac narezan an tanke šnite
2g
mlada luka narezana na kolutiće
2žlice
sjeckanog svježeg korijandera
400g
kokosovog mlijeka (samo bijeli dio iz konzerve) ili kokosove kreme
sol, papar
sok i korica pola limete
Za losos:
losos
sol
papar
3žlice
soja sosa
1žlica
meda
1žlica
miso paste
sok pola limete

Koraci

Korak 1
Leća - maslinovo ulje zagrijati, dodati češnjak i luk te pržiti nekoliko minuta
Korak 2
Dodati leću i svježi timijan te kratko popržiti uz miješanje.
Korak 3
Dodati temeljac i pustiti da se kuha 30-tak minuta uz povremeno miješanje.
Korak 4
Po potrebi ocijediti.
Korak 5
Losos marinirati u navedenim sastojcima minimalno sat vremena.
Korak 6
Peći u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 30-tak minuta.
Korak 7
Salata - pomiješati sve sastojke.