Grilana hobotnica s kus kusom

Grilana hobotnica
Vrijeme pripreme60 min
Težina pripremeMedium
Porcije7

Sastojci

KoličinaSastojci
1kg
očišćene hobotnice
2veće
mrkve krupno narezane
1stabljika
celera krupno narezana
1glavica
crvenog luka krupno narezanog
4češnja
češnjaka (očišćenog)
3lista
lovora
svježi timijan
sol
papar
maslinovo ulje
sok od jednog limuna
2žlice
sitno sjeckanog peršina
200g
kus-kus
700ml
povrtnog temeljca
1glavica
crvenog luka narezanog na trakice
2komada
pečene crvene paprike narezane na trakice
2češnja
češnjaka sitno sjeckanog
1žlica
dimljene paprike
1žlica
origana
3
maslinovo ulje
3
sol
papar

Koraci

Korak 1 - hobotnica
Hobotnicu stavite kuhati u veći lonac zajedno s mrkvom, celerom, lukom, 3 češnja češnjaka, lovorom, timijanom, soli i paprom.
Korak 2 - hobotnica
Kuhajte ju 2-3 sata sve dok ne omekša.
Korak 3 - hobotnica
Ocijedite i odrežite krakove. 
Korak 4 - hobotnica
Marinirajte ju u marinadu napravljenoj od maslinovog ulja, sitno sjeckanog češnja češnjaka, soku limuna, peršina, soli i papra.
Korak 5 - hobotnica
Ispecite kratko na roštilju sa svih strana.
Korak 6 - kus-kus
U lonac dodajte malo maslinovog ulje te kratko prepržite dimljenu kobasicu, a potom ju izvadite van na tanjur.
Korak 7 - kus-kus
Dodajte luk i češnjak i prepržite dok ne dobije zlatnu boju.
Korak 8 - kus-kus
Dodajte pečenu papriku te dimljenu papriku i origano.
Korak 9 - kus-kus
Sve dobro promiješajte, a zatim dodajte kus-kus i pola temeljca.
Korak 10 - kus-kus
Kuhajte uz češće miješanje i dodavanje preostalog temeljca.
Korak 11 - kus-kus
Kad je kus-kus kuhan, dodajte kobasicu, peršin, sol i papar, promiješajte i poslužite uz hobotnicu.