Grilana hobotnica s kus kusom
Sastojci
KoličinaSastojci
1kg
očišćene hobotnice2veće
mrkve krupno narezane1stabljika
celera krupno narezana1glavica
crvenog luka krupno narezanog4češnja
češnjaka (očišćenog)3lista
lovorasvježi timijan
sol
papar
maslinovo ulje
sok od jednog limuna
2žlice
sitno sjeckanog peršina200g
kus-kus700ml
povrtnog temeljca1glavica
crvenog luka narezanog na trakice2komada
pečene crvene paprike narezane na trakice2češnja
češnjaka sitno sjeckanog1žlica
dimljene paprike1žlica
origana3
maslinovo ulje3
solpapar
Koraci
Korak 1 - hobotnica
Hobotnicu stavite kuhati u veći lonac zajedno s mrkvom, celerom, lukom, 3 češnja češnjaka, lovorom, timijanom, soli i paprom.
Korak 2 - hobotnica
Kuhajte ju 2-3 sata sve dok ne omekša.
Korak 3 - hobotnica
Ocijedite i odrežite krakove.
Korak 4 - hobotnica
Marinirajte ju u marinadu napravljenoj od maslinovog ulja, sitno sjeckanog češnja češnjaka, soku limuna, peršina, soli i papra.
Korak 5 - hobotnica
Ispecite kratko na roštilju sa svih strana.
Korak 6 - kus-kus
U lonac dodajte malo maslinovog ulje te kratko prepržite dimljenu kobasicu, a potom ju izvadite van na tanjur.
Korak 7 - kus-kus
Dodajte luk i češnjak i prepržite dok ne dobije zlatnu boju.
Korak 8 - kus-kus
Dodajte pečenu papriku te dimljenu papriku i origano.
Korak 9 - kus-kus
Sve dobro promiješajte, a zatim dodajte kus-kus i pola temeljca.
Korak 10 - kus-kus
Kuhajte uz češće miješanje i dodavanje preostalog temeljca.
Korak 11 - kus-kus
Kad je kus-kus kuhan, dodajte kobasicu, peršin, sol i papar, promiješajte i poslužite uz hobotnicu.