Teletina u košarici
Sastojci
KoličinaSastojci
600g
ribanog parmezana200g
majoneze1žličica
limunovog sokapolažličice
blagog senfapo želji
soli i papra225g
miješane salate12komada
pečene teletine15komada
cherry rajčica3komada
crvenog luka1
tvrdo kuhano jaje1
mali luk2grančice
peršina25g
kiselih krastavacaKoraci
Priprema košarica
Na lim stavite papir za pečenje i po njemu rasporedite naribani sir na četiri udaljene hrpice. Pecite ih na prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C otprilike 8-10 minuta.
Oblikovanje košarica
Izvadite lim i ostavite sir da kratko odstoji, a zatim uz pomoć naopako okrenute čaše oblikujte košarice. Stavite kolutiće parmezana preko čaše i lagano ih pritisnite. Ostavite ih da se čvrsto postave.
Priprema umaka
Nasjeckajte jaje, mali luk, peršin i kisele krastavce. Pomiješajte ih s majonezom, limunovim sokom i senfom i na kraju začinite solju i paprom po ukusu. Stavite u hladnjak.
Punjenje košarica
Operite salatu i posušite je te postavite na dno svake košarice. Nasjeckajte luk, a cherry rajčice prepolovite na pola. U košarice dodajte dvije kriške teletine, cherry rajčicu i luk. Na kraju sve prelijte tartar umakom i ukrasite.