Teletina u košarici

roast_beef_R_01_1396x437
Vrijeme pripreme45 minuta
Težina pripremeumjereno
Porcije6

Sastojci

KoličinaSastojci
600g
ribanog parmezana
200g
majoneze
1žličica
limunovog soka
polažličice
blagog senfa
po želji
soli i papra
225g
miješane salate
12komada
pečene teletine
15komada
cherry rajčica
3komada
crvenog luka
1
tvrdo kuhano jaje
1
mali luk
2grančice
peršina
25g
kiselih krastavaca

Koraci

Priprema košarica
Na lim stavite papir za pečenje i po njemu rasporedite naribani sir na četiri udaljene hrpice. Pecite ih na prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C otprilike 8-10 minuta.
Oblikovanje košarica
Izvadite lim i ostavite sir da kratko odstoji, a zatim uz pomoć naopako okrenute čaše oblikujte košarice. Stavite kolutiće parmezana preko čaše i lagano ih pritisnite. Ostavite ih da se čvrsto postave.

Priprema umaka
Nasjeckajte jaje, mali luk, peršin i kisele krastavce. Pomiješajte ih s majonezom, limunovim sokom i senfom i na kraju začinite solju i paprom po ukusu. Stavite u hladnjak.
Punjenje košarica
Operite salatu i posušite je te postavite na dno svake košarice. Nasjeckajte luk, a cherry rajčice prepolovite na pola. U košarice dodajte dvije kriške teletine, cherry rajčicu i luk. Na kraju sve prelijte tartar umakom i ukrasite.