PLANIRANJE KUHINJE I OPREMA RESTORANA
U kuhinji se stvara čarolija – osobito ako se radi o restoranu. Iako ju vaši gosti možda niti ne vide, ona je jednako važna, možda čak i važnija od samog prostora za blagovanje. Pogledajmo kako možete učinkovito isplanirati svoj kuhinjski prostor kako biste osigurali izvrsno korisničko iskustvo.
O ČEMU SE GOVORI U OVOM ČLANKU
1. UTVRĐIVANJE POTREBA I MOGUĆNOSTI VAŠE KUHINJE
Kako biste kreirali savršenu kuhinju s idealnim rasporedom i svom potrebnom opremom, prvo morate utvrditi konkretne potrebe za tip kuhinje i koncept usluge koji želite ponuditi. Osim toga, važno je razmotriti mogućnosti svog prostora i što od njega možete napraviti. Razmislite o svojoj ugrađenoj opremi i higijenskim propisima.
2. UTVRĐIVANJE RAZLIČITIH DIJELOVA VAŠE KUHINJE
Nakon što ste odredili potrebe i mogućnosti za svoju kuhinju, vrijeme je da osmislite različite dijelove koje vaša kuhinja treba imati. Općenito, postoji sedam osnovnih elemenata koje biste trebali pronaći u svakoj kuhinji koja radi bez problema i dobro je dizajnirana. U nastavku ćemo vas provesti kroz korake isporuke vaših sastojaka sve do (nadajmo se) praznih tanjura koji se vraćaju u vašu kuhinju nakon što vaša jela zadovolje vaše goste.
3. PRONALAŽENJE SAVRŠENOG RASPOREDA ZA VAŠU KUHINJU
Sada ste svjesni zahtjeva koje vaša kuhinja u idealnom slučaju treba ispunjavati. Vrijeme je da razmislite o rasporedu kuhinje. Kako smjestiti sve različite potrebne elemente u svoju kuhinju i u kakvom bi međusobnom odnosu trebali biti? U nastavku donosimo neke od najčešćih rasporeda kuhinja.
4. ZAKLJUČAK – OPREMANJE VAŠE KUHINJE
5. ČESTA PITANJA- PLANIRANJE KUHINJE I OPREMA RESTORANA
Ovdje postoje razne mogućnosti. Na primjer, prostor za kuhanje može biti uređen u sredini, tako da možemo govoriti o otoku za kuhanje. Međutim, to zahtijeva više prostora od klasičnog rasporeda, gdje je prostor za kuhanje postavljen u nizu.