Skradinska torta
Sastojci
KoličinaSastojci
12kom
jaja350g
šećera1kom
vanilin šećer1žlica
ruma1žlica
prošeka200g
mljevenih oraha200g
mljevenih badema3žlice
glatkog brašna1kom
korica limuna i naranče200g
čokolade za kuhanje1žlica
meda2žlice
maslaca1žlica
uljaKoraci
Korak 1
Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
Korak 2
Žumanjke miksajte sa šećerom i vanilin šećerom dok ne dobijete pjenastu teksturu.
Korak 3
Bjelanjke istucite u snijeg.
Korak 4
Žumanjcima dodajte rum i prošek, koricu limuna i naranče, med, brašno te mljevene orahe i bademe.
Korak 5
Ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Korak 6
Dno kalupa za tortu promjera 28 cm obložite papirom za pečenje, a rubove premažite maslacem.
Korak 7
Izlijte smjesu i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva na 60 minuta.
Korak 8
Zadnjih 20 minuta pečenja prekrijte tortu folijom kako ne bi previše potamnila.
Korak 9
Ohlađenu tortu prelijte glazurom od čokolade, maslaca i ulja.