Skradinska torta

Skradinska torta
Vrijeme pripreme60 min
Težina pripremeMedium
Porcije7

Sastojci

KoličinaSastojci
12kom
jaja
350g
šećera
1kom
vanilin šećer
1žlica
ruma
1žlica
prošeka
200g
mljevenih oraha
200g
mljevenih badema
3žlice
glatkog brašna
1kom
korica limuna i naranče
200g
čokolade za kuhanje
1žlica
meda
2žlice
maslaca
1žlica
ulja

Koraci

Korak 1
Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
Korak 2
Žumanjke miksajte sa šećerom i vanilin šećerom dok ne dobijete pjenastu teksturu.
Korak 3
Bjelanjke istucite u snijeg.
Korak 4
Žumanjcima dodajte rum i prošek, koricu limuna i naranče, med, brašno te mljevene orahe i bademe.
Korak 5
Ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Korak 6
Dno kalupa za tortu promjera 28 cm obložite papirom za pečenje, a rubove premažite maslacem.
Korak 7
Izlijte smjesu i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva na 60 minuta.
Korak 8
Zadnjih 20 minuta pečenja prekrijte tortu folijom kako ne bi previše potamnila.
Korak 9
Ohlađenu tortu prelijte glazurom od čokolade, maslaca i ulja.