Torta Pasqualina

Talijanska Uskršnja pita

Talijanska Uskršnja pita Pasqualina savršeni je spoj zdravog i ukusnog jela prigodnog za pripremu tijekom blagdana. Pasqualina će zasigurno unijeti promjenu u vaš jelovnik spojem hrskavog lisnatog tijesta te okusima sireva, pancete i blitve. Pripremom ovog jela biti ćete spremni dočekati svoje najbliže još toplijim dočekom.

Vrijeme pripreme70 min
Težina pripremeJednostavno
Porcije6

Sastojci

KoličinaSastojci
1,5paket
ARO lisnato tijesto (3 komada)
400g
ARO ricotta sira
150g
METRO Chef Dalmatinske pancete narezane na manje komadiće
100g
naribanog ovčjeg sira Pecorino Romano
100g
naribanog parmezana Parmigano Reggiano
500g
blitve L'insalate
9
jaja
maslinovo ulje
sol
papar

Koraci

Korak 1
Lisnato tijesto tanko razvaljajte tako da vam dva komada tijesta prekriju dno i rubove kalupa te da još imate viška tijesta koje pada preko kalupa, a s trećim komadom ćete prekriti tortu.
Korak 2
Blitvu operite i narežite na manje komade.
Korak 3
U tavi zagrijte maslinovo ulje te dodajte blitvu te pustite da uvene uz stalno miješanje.
Korak 4
Ricottu pomiješajte s 5 jaja, preprženom pancetom te naribanim sirevima te joj dodajte blitvu, sol i papar.
Korak 5
Prelijte preko tijesta u kalupu.
Korak 6
Na 4 mjesta u nadjevu napravite male udubine u koje ćete ubaciti preostala 4 jaja.
Korak 7
Poklopite sa zadnjim komadom tijesta.
Korak 8
Ostatak tijesta koji vam visi uz rub kalupa zavrnite prema unutrašnjosti torte.
Korak 9
Gordnji dio tijesta ispikajte vilicom te ostavite peći na 170 stupnjeva 50 minuta.

posluživanje

Uz samu Pasqualinu servirajte pivo Marmun craft pivovare Zeppelin.

topla preporuka

Isprobate li ovaj recept, shvatiti ćete da jelo možete prilagoditi svojim ukusima dodavanjem različitog povrća i sireva.