Portobello šampinjoni s pastom od bijelog graha
Sastojci
KoličinaSastojci
2kom
Portobello šampinjoni 2žlice
maslinovog ulja1/2limuna
sok2žlice
harissa paste1/2žlice
javorovog sirupa800g
konzerviranog bijelog graha1češanj
češnjaka1/2limuna
sok3žlice
maslinovog ulja1žlica
mljevenog kumina1žlica
tahinijasol
papar
1kom
naribanog svježeg krastavca300g
grčkog jogurta1žlica
sitno sjeckane mente1/2limuna
sok2žlice
maslinovog ulja1češanj
sitno sjeckanog češnjakaKoraci
Korak 1
Od maslinova ulja, limuna, harissa paste i javorova sirupa napravite marinadu te premažite gljive te ih ostavite da odstoje dok ne napravite pastu od graha i umak od krastavaca.
Korak2
Za pastu od graha, sve sastojke stavite u blender i izblendajte.
Korak 3
Za umak od krastavaca, također pomiješajte sve sastojke.
Korak 4
Gljive prepecite na grillu dok ne omekšaju i posmeđe sa svih strana.
Korak 5
Poslužite uz pastu i umak i preprženi kruh.