Portobello šampinjoni s pastom od bijelog graha

Portobello sampinjoni
Vrijeme pripreme60 min
Težina pripremeMedium
Porcije7

Sastojci

KoličinaSastojci
2kom
Portobello šampinjoni 
2žlice 
maslinovog ulja
1/2limuna
sok
2žlice
harissa paste
1/2žlice
javorovog sirupa
800g
konzerviranog bijelog graha
1češanj
češnjaka
1/2limuna
sok
3žlice
maslinovog ulja
1žlica 
mljevenog kumina
1žlica
tahinija
sol
papar
1kom
naribanog svježeg krastavca
300g
grčkog jogurta
1žlica
sitno sjeckane mente
1/2limuna
sok
2žlice
maslinovog ulja
1češanj
sitno sjeckanog češnjaka

Koraci

Korak 1
Od maslinova ulja, limuna, harissa paste i javorova sirupa napravite marinadu te premažite gljive te ih ostavite da odstoje dok ne napravite pastu od graha i umak od krastavaca.
Korak2
Za pastu od graha, sve sastojke stavite u blender i izblendajte.
Korak 3
Za umak od krastavaca, također pomiješajte sve sastojke.
Korak 4
Gljive prepecite na grillu dok ne omekšaju i posmeđe sa svih strana.
Korak 5
Poslužite uz pastu i umak i preprženi kruh.