Rolada s bundevom
Sastojci
KoličinaSastojci
100g
glatkog brašna1žlica
praška za pecivo2žlice
pumpkin začina (miješavina cimeta, đumbira, korijandera, muškatnog oraščića i klinčića)prstohvat
soli3
jaja2žlice
ekstrakta vanilije180g
šećera150g
pirea od bundeve200g
krem sira200g
ricotta sira50g
meda1žlica
ekstrakta vanilije50g
maslacaKoraci
Od navedenih sastojaka umijesiti prhko tijesto.
Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva.
Bundevu narezati na manje kockice i staviti peći 15 minuta ili dok ne omekša.
Od bundeve napraviti pire pomoću blendera ili štapnog miksera.
Pomiješati brašno, sol, prašak za pecivo i začine.
Pomiješati šećer, jaja, ekstrakt vanilije i pire od bundeve te ih dodati suhim sastojcima.
Pleh obložiti papirom za pečenje.
Smjesu izliti na pleh i poravnati.
Staviti peći na 180 stupnjeva 20ak minuta.
Kad je biskvit pečen, zamotati ga s papirom za pečenje u roladu i ostaviti da se ohladi.
Za to vrijeme napraviti kremu.
Maslac otopiti i ostaviti da se malo prohladi.
Krem sir, ricottu, med i ekstrakt vanilije pomiješati te dodati otopljeni maslac.
Sve dobro promiješati i ostaviti u hladnjaku da se stisne.
Odmotati roladu, maknuti papir za pečenje te premazati roladu ravnomjerno s kremom.
Zarolati roladu te ju zamotati u prozirnu foliju.
Ostaviti u hladnjaku 2-3 sata prije posluživanja.