Tuna puina i pinjoli

tuna i pinjoli
Vrijeme pripreme30 minuta
Težina pripremeTeško
Porcije4

Sastojci

KoličinaSastojci
300g
svježe tune
150g
paške ovčje skute
200ml
punomasnog vrhnja
200ml
mlijeka
50g
pinjola
1kom
iscjeđeni limun
cvijeta soli
papar
maslinovo ulje
100g
ribani svježi hren

Koraci

Crane fraiche
Od vrhnja mlijeka i limunovog soka napravimo «creme fraiche» dan ranije.
Dodati svježi hren
Naribamo svježi hren i dodamo ga u «creme fraiche», ostavimo da se infuzira 20 minuta, propasiramo kroz fino sito i izradimo s pjenjačom
Pripremite tunu
Tunu izrežemo na fine rezance i začinimo s maslinovim uljem, cvjetnom soli i svježe mljevenim paprom.
Pripremite pinjole
Pinjole tostiramo na tavi i usitnimo s nožem.
Poslužite
Na tanjur slažemo creme fraiche, feta paške skute, na skutu rezance od tune, pospemo s nasjeckanim pinjolima i pokapamo s maslinovim uljem.