Tuna puina i pinjoli
Sastojci
KoličinaSastojci
300g
svježe tune150g
paške ovčje skute200ml
punomasnog vrhnja200ml
mlijeka50g
pinjola1kom
iscjeđeni limuncvijeta soli
papar
maslinovo ulje
100g
ribani svježi hrenKoraci
Crane fraiche
Od vrhnja mlijeka i limunovog soka napravimo «creme fraiche» dan ranije.
Dodati svježi hren
Naribamo svježi hren i dodamo ga u «creme fraiche», ostavimo da se infuzira 20 minuta, propasiramo kroz fino sito i izradimo s pjenjačom
Pripremite tunu
Tunu izrežemo na fine rezance i začinimo s maslinovim uljem, cvjetnom soli i svježe mljevenim paprom.
Pripremite pinjole
Pinjole tostiramo na tavi i usitnimo s nožem.
Poslužite
Na tanjur slažemo creme fraiche, feta paške skute, na skutu rezance od tune, pospemo s nasjeckanim pinjolima i pokapamo s maslinovim uljem.