Kuhana govedina
Uz klasičnu kuhanu govedinu s krumpirom i rotkvicom dobro je poslužiti suhi Weissburgunder iz austrijskog Gradišća, koji je klasično sazrio u čeličnom spremniku i ima vrlo nizak sadržaj kiseline. To je važno, jer ako je u vinu puno kiseline, kiselina u hrani će se neugodno pojačati. Alternativa je talijanski Pinot Grigio iz Venecije ili francuski Auxerrois iz Alzasa.
Sastojci
KoličinaSastojci
800g
Govedine4glavice
Luka2češnja
Češnjaka2kom
Mrkve1/2korjena
Celera1kom
Mladog luka3kom
Gljiva1žlica
Papra4lista
Lovora2kom
Klinčića1svežanj
Peršina3l
VodePapar
Sol
Koraci
Pripremite luk
Nareži luk i povrće u veličini oraha.
Protisnite češnjak
Lagano pritisnite češnjak sa stranicom noža.
Počnite s kuhanjem
Sve stavite zajedno u veliki lonac s vodom
Dodajte začine
Dodajte začine i peršina, lagano zakuhajte.
Začinite meso
Za to vrijeme govedinu dobro pređite sa soli paprom.
Dodajte meso u lonac
Kada je voda zakuhala, dodajte meso dopustite da se lagano kuha.
Pripazite do se meso kuha
Neprekidno skidajte otpad koji se kreira
Meso je gotovo
Meso je gotovo nakon sat vremena kada se može lagano skinuti s vilice za nož.
Servirajte
Za kraj narežite meso i servirajte.
Odaberite najbolji prilog
Posložite meso na tanjuru i obogatite ga s umakom od hrena. Dobar dodatak uz jelo bi bio pohani krumpir i svježe povrće