Kuhana govedina

kuhana govedina hero

Uz klasičnu kuhanu govedinu s krumpirom i rotkvicom dobro je poslužiti suhi Weissburgunder iz austrijskog Gradišća, koji je klasično sazrio u čeličnom spremniku i ima vrlo nizak sadržaj kiseline. To je važno, jer ako je u vinu puno kiseline, kiselina u hrani će se neugodno pojačati. Alternativa je talijanski Pinot Grigio iz Venecije ili francuski Auxerrois iz Alzasa.

Vrijeme pripreme120 minuta
Težina pripremeUmjereno
Porcije4

Sastojci

KoličinaSastojci
800g
Govedine
4glavice
Luka
2češnja
Češnjaka
2kom
Mrkve
1/2korjena
Celera
1kom
Mladog luka
3kom
Gljiva
1žlica
Papra
4lista
Lovora
2kom
Klinčića
1svežanj
Peršina
3l
Vode
Papar
Sol

Koraci

Pripremite luk
Nareži luk i povrće u veličini oraha.
Protisnite češnjak
Lagano pritisnite češnjak sa stranicom noža.
Počnite s kuhanjem
Sve stavite zajedno u veliki lonac s vodom
Dodajte začine
Dodajte začine i peršina, lagano zakuhajte.
Začinite meso
Za to vrijeme govedinu dobro pređite sa soli paprom.
Dodajte meso u lonac
Kada je voda zakuhala, dodajte meso dopustite da se lagano kuha.
Pripazite do se meso kuha
Neprekidno skidajte otpad koji se kreira
Meso je gotovo
Meso je gotovo nakon sat vremena kada se može lagano skinuti s vilice za nož.
Servirajte
Za kraj narežite meso i servirajte.
Odaberite najbolji prilog
Posložite meso na tanjuru i obogatite ga s umakom od hrena. Dobar dodatak uz jelo bi bio pohani krumpir i svježe povrće