Brudet od dagnji

Vrijeme pripreme
:
Težina pripreme
:
Porcije
:
Sastojci
KoličinaSastojci
1kg
dagnji2srednja
luka5češnja
češnjaka750ml
pelata200ml
vode200ml
bijelog vinamaslinovo ulje
ružmarin
chilli
sol
papar
žlica šećera
Koraci
Dagnje potopiti u hladnu vodu u koju ste dodali 3 žličice soli.
Ostaviti ih barem sat vremena.
Za to vrijeme napraviti umak.
Na maslinovu ulju prepržiti sitno sjeckani luk i češnjak uz stalno miješanje otprilike 7-8 minuta.
Dodati bijelo vino, dobro promiješati i ostaviti 10ak minuta.
Dodati pelate i vodu, sol, papar, chilli, ružmarin i žlicu šećera i pustiti da se kuha na srednje jakoj vatri 20-ak minuta dok se umak malo ne reducira.
Dagnje očistiti od trave, tzv. „bradice“ pomoću noža ili žice za ribanje.
U umak dodati dagnje, sve pomiješati, poklopiti i pustiti da se dagnje otvore i umak prožme.
Ukoliko se neka dagnja ne otvori ni nakon 15 minuta, nju uklonite.
Poslužite uz tjesteninu tagliatelle.