Brudet od dagnji

brudet od dagnji
Vrijeme pripreme80 min
Težina pripremesrednje
Porcije2

Sastojci

KoličinaSastojci
1kg
dagnji
2srednja
luka
5češnja
češnjaka
750ml
pelata
200ml
vode
200ml
bijelog vina
maslinovo ulje
ružmarin
chilli
sol
papar
žlica šećera

Koraci

Korak 1
Dagnje potopiti u hladnu vodu u koju ste dodali 3 žličice soli.
Korak 2
Ostaviti ih barem sat vremena.
Korak 3
Za to vrijeme napraviti umak.
Korak 4
Na maslinovu ulju prepržiti sitno sjeckani luk i češnjak uz stalno miješanje otprilike 7-8 minuta.
Korak 5
Dodati bijelo vino, dobro promiješati i ostaviti 10ak minuta.
Korak 6
Dodati pelate i vodu, sol, papar, chilli, ružmarin i žlicu šećera i pustiti da se kuha na srednje jakoj vatri 20-ak minuta dok se umak malo ne reducira.
Korak 7
Dagnje očistiti od trave, tzv. „bradice“ pomoću noža ili žice za ribanje.
Korak 8
U umak dodati dagnje, sve pomiješati, poklopiti i pustiti da se dagnje otvore i umak prožme.
Korak 9
Ukoliko se neka dagnja ne otvori ni nakon 15 minuta, nju uklonite.
Korak 10
Poslužite uz tjesteninu tagliatelle.