Riblji gyros

Riblji Gyros

Ovaj fast food za grčke bogove može se pripremiti i u ne tako
tradicionalnoj varijanti, bez da zaostaje okusom! Ribu i gyros punjenje
smješteno u "torbici" od lepinje odvest će vaše nepce na gastro
putovanje u Grčku

Vrijeme pripreme
:
60 min
Težina pripreme
:
Jednostavno
Porcije
:
2

Sastojci

KoličinaSastojci
500g
METRO Chef brancina ili orade
2
lepinje
200g
grčkog jogurta
2žlice
sitno sjeckanog svježeg kopra
sok pola limuna
1
sitno sjeckani češanj češnjaka
1
ljubičasti luk
razne otkoštane masline
maslinovo ulje
mikrozelenje
sol
papar

Koraci

Korak 1
Ribu filetirajte te zatim posolite i popaprite.
Korak 2
Od grčkog jogurta, kopra, limuna, češnjaka, soli, papra, te jedne žlice maslinova ulja napravit umak.
Korak 3
Ljubičasti luk narežite na manje komade te zajedno s ribom pecite na roštilju.
Korak 4
Lepinje prerežite na pola po širini, zagrijte na roštilju te napunite umakom, mikrozelenjem, grilanim lukom te ribom i dodajte masline.

posluživanje

Najbolje servirati sa Chimay pivom. 

topla preporuka

U ovom recepti možete kombinirati razne vrste ribe, kao i začinsko bilje kojima ćete stopiti okuse.