Riblji gyros
Ovaj fast food za grčke bogove može se pripremiti i u ne tako
tradicionalnoj varijanti, bez da zaostaje okusom! Ribu i gyros punjenje
smješteno u "torbici" od lepinje odvest će vaše nepce na gastro
putovanje u Grčku
Sastojci
KoličinaSastojci
500g
METRO Chef brancina ili orade2
lepinje200g
grčkog jogurta2žlice
sitno sjeckanog svježeg koprasok pola limuna
1
sitno sjeckani češanj češnjaka1
ljubičasti lukrazne otkoštane masline
maslinovo ulje
mikrozelenje
sol
papar
Koraci
Korak 1
Ribu filetirajte te zatim posolite i popaprite.
Korak 2
Od grčkog jogurta, kopra, limuna, češnjaka, soli, papra, te jedne žlice maslinova ulja napravit umak.
Korak 3
Ljubičasti luk narežite na manje komade te zajedno s ribom pecite na roštilju.
Korak 4
Lepinje prerežite na pola po širini, zagrijte na roštilju te napunite umakom, mikrozelenjem, grilanim lukom te ribom i dodajte masline.