Zimsko varivo

zimsko varivo
Vrijeme pripreme
Težina pripreme
Porcije

Sastojci

KoličinaSastojci
200g
crvene leće
200g
mrkve
500g
batata
1/2komada
korijena celera
100g
ljutike sitno sjeckane
2češnja
češnjaka sitno sjeckana
1cm
đumbira sitno sjeckanog
1svežanj
svježi peršin
4žlice
maslinovo ulje
1žličica
kajenskog papra
sol
papar
2para
dimljena kobasica

Koraci

Korak 1
U lonac uliti maslinovo ulje te na njemu prepržiti ljutiku, češnjak i đumbir.
Korak 2
Dodati mrkvu narezanu na kolutiće, batat narezan na kockice, celer narezan na komade, leću, sol, papar i kajenski papar te sve dobro promiješati.
Korak 3
Dodati vode tako da prekrije povrće i ostaviti da se kuha cca 30 minuta na srednjoj vatri uz povremeno miješanje. Tijekom kuhanja potrebno je dodavati vode.
Korak 4
U tavi prepržiti kobasicu.
Korak 5
Poslužiti varivo uz kobasicu.