Sirova marinirana tuna

Maninirna tuna

Vrijeme pripreme
:
30 minuta
Težina pripreme
:
Lagano
Porcije
:
6

Sastojci

KoličinaSastojci
750g
tune
30g
mješavine 5 začina (zvijezda anisa, klinčić, kineski cimet, papar, sjeme komorača)
15g
sezama
curry
limunova korica
estragon, kopar, peršin, korijander
sol, papar

Koraci

Pripremite ribu
Uklonite sve tetive iz mesa tune te ga izrežite na trake širine 3 cm.
Pripremite začine
U mužaru smrvite mješavinu začina. Sitno izrežite svježe bilje i pomiješajte ga zajedno.
Začinite tunu
Začinite tunu solju i paprom. Uvaljajte odreske u mješavinu začina. Lagano poprskajte sa curryem uz dodatak limunove korice.
Prepržite komade tune
Kratko prepržite komade ribe na malo ulja. Uvaljajte ih u sitno nasjeckano začinsko bilje.
Poslužite tunu
Prekrijte ih folijom i ostavite da odstoje u hladnjaku nekoliko sati. Komade ohlađene marinirane tune poslužite tanko narezane.