Tartufo pizza

Vrijeme pripreme
:
Težina pripreme
:
Porcije
:
Sastojci
KoličinaSastojci
500g
brašna tip 0020ml
maslinova ulja150m
sirutke150ml
mlake vode1komad
svježi ili suhi kvasac12g
solimozzarella
paški sir
tartufata
crni svježi tartuf
svježi bosiljak
pinjoli
plod kapara
Koraci
Kvasac pomiješati s 100ml mlakog mlijeka, žličicom šećera i žličicom brašna i ostaviti na toplom da se digne.
Brašno pomiješajte sa soli te dodajte kvasac, maslinovo ulje, sirutku, vodu i umijesiti mekano tijesto. Ako vam se bude lijepilo, dodajte još malo brašna.
Tijesto je potrebno mijesiti dok ne postane elastično.
To ćete najbolje znati tako da tijesto pokušate razvući s prstima jako tanko, a da ono ne pukne.
Ostaviti da se diže u posudi koju ste premazali maslinovim uljem na sobnoj temperaturi dok se tijesto ne udvostruči.
Tijesto premijesiti, napraviti 4 kuglice i ostaviti da se dižu.
Zagrijati pećnicu zajedno s plehom na 250 stupnjeva (može i više ako vam pećnica ima tu mogućnost).
Razvaljati tijesto na tanko u krug na pobrašnjenoj površini te premijestiti na papir za pečenje.
Poslagati mozzarellu, naribati paški sir i staviti peći.
Peći 7-8 minuta, izvaditi, dodati tartufatu, pinjole i plod kapara te naribati tartufe.
Preliti malo maslinova ulja i poslužiti.