Tartufo pizza

Tartufo pizza
Vrijeme pripreme
Težina pripreme
Porcije

Sastojci

KoličinaSastojci
500g
brašna tip 00
20ml
maslinova ulja
150m
sirutke
150ml
mlake vode
1komad
svježi ili suhi kvasac
12g
soli
mozzarella
paški sir
tartufata
crni svježi tartuf
svježi bosiljak
pinjoli
plod kapara

Koraci

Kvasac pomiješati s 100ml mlakog mlijeka, žličicom šećera i žličicom brašna i ostaviti na toplom da se digne.
Brašno pomiješajte sa soli te dodajte kvasac, maslinovo ulje, sirutku, vodu i umijesiti mekano tijesto. Ako vam se bude lijepilo, dodajte još malo brašna.
Tijesto je potrebno mijesiti dok ne postane elastično.
To ćete najbolje znati tako da tijesto pokušate razvući s prstima jako tanko, a da ono ne pukne.
Ostaviti da se diže u posudi koju ste premazali maslinovim uljem na sobnoj temperaturi dok se tijesto ne udvostruči.
Tijesto premijesiti, napraviti 4 kuglice i ostaviti da se dižu.
Zagrijati pećnicu zajedno s plehom na 250 stupnjeva (može i više ako vam pećnica ima tu mogućnost).
Razvaljati tijesto na tanko u krug na pobrašnjenoj površini te premijestiti na papir za pečenje.
Poslagati mozzarellu, naribati paški sir i staviti peći.
Peći 7-8 minuta, izvaditi, dodati tartufatu, pinjole i plod kapara te naribati tartufe.
Preliti malo maslinova ulja i poslužiti.