Saltimbocca

veal_saltimbocca_R_03_1396x437
Vrijeme pripreme20 minuta
Težina pripremelagano
Porcije6

Sastojci

KoličinaSastojci
12 manjih
telećih odrezaka
12listova
kadulje
12feta
pršuta
250ml
bijelog vina
1žlica
maslaca
malo
soli i papra
12
čačkalica

Koraci

Priprema odrezaka
Odreske teletine stavite između dva papira za pečenje pa ih istucite batom za meso dok ne budu debljine 0,5 cm. Začinite ih soli i paprom.
Punjenje teletine
Na svaki odrezak lagano pritisnite fetu pršuta i list kadulje te ih pričvrstite čačkalicom.
Pečenje teletine
Kratko prepržite odreske, prvo sa stranom pokrivenom pršutom i kaduljom.
Dodajte bijelo vino i kuhajte
Umiješajte maslac
Umiješajte maslac i kuhajte dok se umak ne zgusne.
Servirajte saltimboccu sa Chardonney vinom