Kozice na žaru

kozice na zaru
Vrijeme pripreme45 minuta
Težina pripremeUmjereno
Porcije6

Sastojci

KoličinaSastojci
3kom
većih kozica s oklopom
2
čilija
3grančice
ružmarina
1kom
luk i limun
100g
cherry rajčica
50g
maslina
1šaka
nasjeckanog peršina
sol i papar
maslinovo ulje

Koraci

Pripremite kozice
Prepolovite kozice. Čili nasjeckajte sitno, nasjeckajte luk i prepolovite rajčicu.
Stavite kozice na roštilj
Stavite kozice u aluminijsku posudu s malo maslinovog ulja i stavite ih na roštilj. Dodajte malo čilija, ružmarina i maslinovog ulja, zatim sol i lagano ih popaprite.
Pecite kozice
Kratko pretražite kozice sa svih strana, zatim dodajte malo limunovog soka. Dodajte rajčicu, luk i peršin te roštilj, pa ih pecite još dodatnih 5 minuta. Na kraju dodajte masline i limun.
Poslužite
Koristite kozice i lignje kao mješavinu morskih plodova, npr. s kuskusom.