Kozice na žaru
Sastojci
KoličinaSastojci
3kom
većih kozica s oklopom2
čilija3grančice
ružmarina1kom
luk i limun100g
cherry rajčica50g
maslina1šaka
nasjeckanog peršinasol i papar
maslinovo ulje
Koraci
Pripremite kozice
Prepolovite kozice. Čili nasjeckajte sitno, nasjeckajte luk i prepolovite rajčicu.
Stavite kozice na roštilj
Stavite kozice u aluminijsku posudu s malo maslinovog ulja i stavite ih na roštilj. Dodajte malo čilija, ružmarina i maslinovog ulja, zatim sol i lagano ih popaprite.
Pecite kozice
Kratko pretražite kozice sa svih strana, zatim dodajte malo limunovog soka. Dodajte rajčicu, luk i peršin te roštilj, pa ih pecite još dodatnih 5 minuta. Na kraju dodajte masline i limun.
Poslužite
Koristite kozice i lignje kao mješavinu morskih plodova, npr. s kuskusom.