Ljepljiva pileća krilca s lukom

ljepljiva pileca krilca
Vrijeme pripreme60 min
Težina pripremeMedium
Porcije7

Sastojci

KoličinaSastojci
1kg
pilećih krilaca
sol
papar
suncokretovo ulje
dimljena crvena paprika
3žličice
kečapa
3žličice
soja sosa
2žličice
worchester umaka
1žlica
jabučnog octa
4kom
ljubičastog luka
100g
sitno sjeckanih badema ili oraha
1žlica
meda
2žličice
bijelog octa
3žličice
maslinovog ulja
2žličice
vruće vode
1žličica
sitno sjeckane kadulje
1prstohvat
chilli pahuljica
375g
sol
papar

Koraci

Korak 1
Pileća krilca posolite, popaprite te dodajte dimljenu crvenu papriku i dobro utrljajte.
Korak 2
Stavite u posudu s poklopcem, dodajte suncokretovog ulja i ostavite preko noći.
Korak 3
Za premaz pomiješajte kečap, soja sos, med, worchester umak i jabučni ocat.
Korak 4
Krilca pecite na grillu uz stalno premazivanje umakom.
Korak 5
Ljubičasti luk prerežite na pola zajedno s ljuskom.
Korak 6
Stavite peći na odrezanu stranu 10-ak minuta dok ne pocrni.
Korak 7
Okrenite na stranu s ljuskom i ostavite još par minuta.
Korak 8
Za to vrijeme napravite umak od badema, meda, octa, maslinova ulja, vode, kadulje, chilli pahiljica, soli i papra.
Korak 9
Kad je luk gotov ogulite ljusku i odvojite jednu po jednu „školjku“ luka, prelijte umakom i poslužite uz krilca.
Iskoristite pogodnosti kupovine u METROu
METRO FOODIE CLUB
POstani i ti kupac metroa
Prijavi se postani član Metro Foodie kluba
Postani član
Metro promocije
Provjerite aktualne ponude
Saznaj više