Ljepljiva pileća krilca s lukom
Sastojci
KoličinaSastojci
1kg
pilećih krilacasol
papar
suncokretovo ulje
dimljena crvena paprika
3žličice
kečapa3žličice
soja sosa2žličice
worchester umaka1žlica
jabučnog octa4kom
ljubičastog luka100g
sitno sjeckanih badema ili oraha1žlica
meda2žličice
bijelog octa3žličice
maslinovog ulja2žličice
vruće vode1žličica
sitno sjeckane kadulje1prstohvat
chilli pahuljica375g
solpapar
Koraci
Korak 1
Pileća krilca posolite, popaprite te dodajte dimljenu crvenu papriku i dobro utrljajte.
Korak 2
Stavite u posudu s poklopcem, dodajte suncokretovog ulja i ostavite preko noći.
Korak 3
Za premaz pomiješajte kečap, soja sos, med, worchester umak i jabučni ocat.
Korak 4
Krilca pecite na grillu uz stalno premazivanje umakom.
Korak 5
Ljubičasti luk prerežite na pola zajedno s ljuskom.
Korak 6
Stavite peći na odrezanu stranu 10-ak minuta dok ne pocrni.
Korak 7
Okrenite na stranu s ljuskom i ostavite još par minuta.
Korak 8
Za to vrijeme napravite umak od badema, meda, octa, maslinova ulja, vode, kadulje, chilli pahiljica, soli i papra.
Korak 9
Kad je luk gotov ogulite ljusku i odvojite jednu po jednu „školjku“ luka, prelijte umakom i poslužite uz krilca.