Jakobove kapice s egzotičnom salsom i rižom
Sastojci
KoličinaSastojci
1,080kg
jakobove kapice250ml
maslinovo ulje900g
sol, paparSastojci za rižu:tbsp
METRO Chef chives200g
basmati riže400ml
kokosovog mlijeka300ml
vode375g
sol, papar3
METRO Chef medium-sized onions750g
korica i sok jedne limete3tbsp
svježi sjeckani korijanderSastojci za salsu:rings
aro pineapple1
srednji ljubičasti luk sitno sjeckani1
mango narezan na sitne kockice1
avokado narezan na sitne kockice1
crvena paprika narezana na sitne kockicepola
jalapeno papričice sitno sjeckanešaka
sitno sjeckanog svježeg korijandera ili peršinasok dvije limete
sol, papar
maslinovo ulje
Koraci
Korak 1
Rižu temeljito operite.
Korak 2
Kokosovo mlijeko i vodu ulijt eu lonac te dodajte rižu, sol i papar.
Korak 3
Stavite kuhati na srednju vatru te smanjite kad zakuha.
Korak 4
Pustite da se kuha uz povremeno miješanje dok riža ne pokupi svu tekućinu.
Korak 5
Ohladite, dodajte sok limet ei svježe sjeckani korijander.
Korak 6
Dok se riža kuha napravite salsu na način da pomiješate sve sastojke.
Korak 7
jakobove kapice osušite pomoću papirnatog ručnika, posolite, popaprite i ispecite na zagrijanom maslinovom ulju sa svake strane 1-2 minute.
Korak 8
U tanjur dodajte rižu, salsu te jakobove kapice.