Ribeye raznjici sa šparogama u azijskoj marinadi
Sastojci
KoličinaSastojci
1kg
ribeye bez kostiju0,5kg
šparoga2žlice
miso paste2žlice
sojinog umaka1žlica
ribanog svježeg đumbira1žlica
rižinog octa1žlica
smeđeg šećera2žlice
sezamovog ulja2češnja
češnjaka1žličica
soli maslinovog ulja3tbsp
mladi luk za dekoracijuKoraci
Korak 1
Meso narežite na odreske pa odreske na kockice. Pripremite marinadu. Pomiješajte miso pastu, sojin umak, rižin ocat, smeđi šećer i sezamovo ulje. U tu smjesu naribajte đumbir te protisnite dva češnja češnjaka. Dobro promiješajte pa marinadi dodajte meso. Ostavite da odstoji sat vremena minimalno.
Korak 2
Šparoge narežite na istu dužinu kao što su vam komadi mesa. Zalijte ih maslinovim uljem pa nježno posolite tik prije slaganja ražnjića.
Korak 3
Na metalne štapiće za ražnjiće redajte komad mesa pa dva komadića šparoga i tako sve dok ne popunite štapić.
Korak 4
Roštilj dobro zagrijte, ako koristite električni roštilj, zagrijte ga na najvišu temperaturu, premažite rešetke uljem te tik prije pečenja malo smanjite temperaturu. Na tako pripremljenom roštilju pecite ražnjiće po 4 minute sa svake strane. Budite oprezni, nikako ovo meso nemojte previše dugo peći.
Korak 5
Ražnjiće posipajte sitno sjeckanim mladim lukom prije posluživanja i uživajte u bogatom okusu mesa i svježini hrskavih šparoga koje su taman u sezoni!
Kasandrina je kuhinja najvećim dijelom tradicionalna, a najčešće se vodi za time da sve namirnice budu lako dostupne, jer su upravo namirnice te koje je inspiriraju.
Kasandra Draganić vlasnica je i pokretačica bloga Vilicom kroz Hrvatsku