Ribeye raznjici sa šparogama u azijskoj marinadi

Ribeye
Vrijeme pripreme60 min
Težina pripremeMedium
Porcije7

Sastojci

KoličinaSastojci
1kg
ribeye bez kostiju
0,5kg
šparoga
2žlice
miso paste
2žlice
sojinog umaka
1žlica
ribanog svježeg đumbira
1žlica
rižinog octa
1žlica
smeđeg šećera
2žlice
sezamovog ulja
2češnja 
češnjaka
1žličica
soli maslinovog ulja
3tbsp
mladi luk za dekoraciju

Koraci

Korak 1
Meso narežite na odreske pa odreske na kockice. Pripremite marinadu. Pomiješajte miso pastu, sojin umak, rižin ocat, smeđi šećer i sezamovo ulje. U tu smjesu naribajte đumbir te protisnite dva češnja češnjaka. Dobro promiješajte pa marinadi dodajte meso. Ostavite da odstoji sat vremena minimalno.
Korak 2
Šparoge narežite na istu dužinu kao što su vam komadi mesa. Zalijte ih maslinovim uljem pa nježno posolite tik prije slaganja ražnjića.
Korak 3
Na metalne štapiće za ražnjiće redajte komad mesa pa dva komadića šparoga i tako sve dok ne popunite štapić.
Korak 4
Roštilj dobro zagrijte, ako koristite električni roštilj, zagrijte ga na najvišu temperaturu, premažite rešetke uljem te tik prije pečenja malo smanjite temperaturu. Na tako pripremljenom roštilju pecite ražnjiće po 4 minute sa svake strane. Budite oprezni, nikako ovo meso nemojte previše dugo peći.
Korak 5
Ražnjiće posipajte sitno sjeckanim mladim lukom prije posluživanja i uživajte u bogatom okusu mesa i svježini hrskavih šparoga koje su taman u sezoni!
Kasandra

Kasandrina je kuhinja najvećim dijelom tradicionalna, a najčešće se vodi za time da sve namirnice budu lako dostupne, jer su upravo namirnice te koje je inspiriraju.

Kasandra Draganić vlasnica je i pokretačica bloga Vilicom kroz Hrvatsku

Iskoristite pogodnosti kupovine u METROu
METRO FOODIE CLUB
POstani i ti kupac metroa
Prijavi se postani član Metro Foodie kluba
Postani član
Metro promocije
Provjerite aktualne ponude
Saznaj više