Konzervirane tikvice

konzervirane tikvice

U manje od 45 minuta pripremite poslasticu za zimske dane.

Vrijeme pripreme45 minuta
Težina pripremeLagano
Porcije200

Sastojci

KoličinaSastojci
2kg
Žute tikvice
2-4češnja
Češnjak
1-2komada
ljute papričice
2žlice
zrna papra
1-2grančice
Ružmarina
1list
Lovora
1Litra
Jabučnog octa
350ml
vode
1žlica
Soli
200g
Smeđeg šećera

Koraci

Pripremite tikvice
Narežite tikvice na štapiće ili kockice
Pripremite začin
Protisnite češnjak, krupno narežite veće ljute papričice
Posložite sve u staklenke
Posložite štapiće od tikvica u staklenke za konzerviranje.
Dodajte začine
Dodajte češnjak, ljute papričice, ružmarin, lovorov list i papar.
Pripremite tekućinu
Pomiješajte ocat i vodu i staviti smjesu u lonac.
Zakuhajte i prelijte
Dodajte smeđi šećer i sol i zakuhajte. Vruću smjesu prelijte preko povrća do vrha staklenke. Zatvorite staklenku, stavite je u vodenu kupelj i kuhajte oko 15 minuta.