Hvarska gregada

Hvarska greguda
Vrijeme pripreme60 min
Težina pripremeMedium
Porcije7

Sastojci

KoličinaSastojci
1,5kg
bijele ribe (brancin, oslić, grdobina)
4kom
jakobove kapice
4kom
škampa
2kom
luka
2češnja
češnjaka
2kom
lovorovog lista
1kg
krumpira
1dl
maslinovog ulja
1,5dl
bijelog vina
riblji temeljac
peršinov list
sol i papar

Koraci

Korak 1
Luk očistie i narežite na polumjesece.
Korak 2
Krumpire ogulite i narežite na ploške.
Korak 3
U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte narezani luk, posolite i kratko sotirajte. Smanjite vatru i pirjajte luk još 10ak minuta. Kad luk omekša dodajte nasjeckani češnjak i narezane krumpire, podlijte s malo ribljeg temeljca, pospite nasjeckanim peršinovim listom, dodajte lovorov list i na jačoj vatri kuhajte 10 minuta, uz dodavanje ribljeg temeljca.
Korak 4
Za to vrijeme očistite i narežite na manje komade grdobinu, oslića i filete brancina.
Korak 5
U tavu dodajte komade ribe, pospite paprom, podlijte bijelim vinom i kuhajte na laganijoj vatri 10-15 minuta. Tijekom kuhanja gregadu nemojte miješati već povremeno samo lagano protresite posudu.
Korak 6
Dodajte jakobove kapice, zatim i škampe te kuhajte još par minuta.
Korak  7
Gregadu maknite s vatre, pospite s još nasjeckanog peršinovog lista i prelijte s malo maslinova ulja i poslužite.
Iskoristite pogodnosti kupovine u METROu
METRO FOODIE CLUB
POstani i ti kupac metroa
Prijavi se postani član Metro Foodie kluba
Postani član
Metro promocije
Provjerite aktualne ponude
Saznaj više