Gusta riblja juha

Riblja juha
Vrijeme pripreme50 minuta
Težina pripremeUmjereno
Porcije6

Sastojci

KoličinaSastojci
2glavice
crvenog luka
2žlice
maslaca
2žlice
brašna
100ml
bijelog suhog vina
1l
ribljeg temeljca
1vezica
povrća za juhu
600g
filea ribe
sol i papar
prhko tijesto
1kom
jaje
5g
muškatni oraščić

Koraci

Pirjajte luk
Nasjeckajte crveni luk na komadiće i pirjajte ga na maslacu dok ne postane proziran. Pospite brašna i pirjajte još tri minute, zatim zalijte bijelim vinom, neprestano miješajući.
Dodajte temeljac i začinite
Dolijte riblji temeljac i ostavite da uzavre još pet minuta. Dodajte vrhnje za kuhanje i začinite sa soli, paprom i muškatnim oraščićem.
Ispasirajte juhu
Tako kuhanu juhu ispasirajte štapnim mikserom. Sipajte u zdjelice, dodajte grincajg i timijan.
Izrežite ribu i dodajte juhu
Svježu ribu izrežite na komade i dodajte u juhu. Izrežite prhko tijesto da bude malo većeg promjera od zdjelice za juhu.
Zapecite i odmah servirajte
Premažite ga jajem i pospite timijanom. Rub zdjelice također premažite jajem, pa prekrijte prhkim tijestom. Pecite u pećnici na 200 °C oko 15 minuta, dok tijesto ne poprimi zlatnu boju. Odmah servirajte.