Gusta riblja juha

Riblja juha

Vrijeme pripreme
:
50 minuta
Težina pripreme
:
Umjereno
Porcije
:
6

Sastojci

KoličinaSastojci
2glavice
crvenog luka
2žlice
maslaca
2žlice
brašna
100ml
bijelog suhog vina
1l
ribljeg temeljca
1vezica
povrća za juhu
600g
filea ribe
sol i papar
prhko tijesto
1kom
jaje
5g
muškatni oraščić

Koraci

Pirjajte luk
Nasjeckajte crveni luk na komadiće i pirjajte ga na maslacu dok ne postane proziran. Pospite brašna i pirjajte još tri minute, zatim zalijte bijelim vinom, neprestano miješajući.
Dodajte temeljac i začinite
Dolijte riblji temeljac i ostavite da uzavre još pet minuta. Dodajte vrhnje za kuhanje i začinite sa soli, paprom i muškatnim oraščićem.
Ispasirajte juhu
Tako kuhanu juhu ispasirajte štapnim mikserom. Sipajte u zdjelice, dodajte grincajg i timijan.
Izrežite ribu i dodajte juhu
Svježu ribu izrežite na komade i dodajte u juhu. Izrežite prhko tijesto da bude malo većeg promjera od zdjelice za juhu.
Zašecite i odmah servirajte
Premažite ga jajem i pospite timijanom. Rub zdjelice također premažite jajem, pa prekrijte prhkim tijestom. Pecite u pećnici na 200 °C oko 15 minuta, dok tijesto ne poprimi zlatnu boju. Odmah servirajte.