Gusta riblja juha
Sastojci
KoličinaSastojci
2glavice
crvenog luka2žlice
maslaca2žlice
brašna100ml
bijelog suhog vina1l
ribljeg temeljca1vezica
povrća za juhu600g
filea ribesol i papar
prhko tijesto
1kom
jaje5g
muškatni oraščićKoraci
Pirjajte luk
Nasjeckajte crveni luk na komadiće i pirjajte ga na maslacu dok ne postane proziran. Pospite brašna i pirjajte još tri minute, zatim zalijte bijelim vinom, neprestano miješajući.
Dodajte temeljac i začinite
Dolijte riblji temeljac i ostavite da uzavre još pet minuta. Dodajte vrhnje za kuhanje i začinite sa soli, paprom i muškatnim oraščićem.
Ispasirajte juhu
Tako kuhanu juhu ispasirajte štapnim mikserom. Sipajte u zdjelice, dodajte grincajg i timijan.
Izrežite ribu i dodajte juhu
Svježu ribu izrežite na komade i dodajte u juhu. Izrežite prhko tijesto da bude malo većeg promjera od zdjelice za juhu.
Zapecite i odmah servirajte
Premažite ga jajem i pospite timijanom. Rub zdjelice također premažite jajem, pa prekrijte prhkim tijestom. Pecite u pećnici na 200 °C oko 15 minuta, dok tijesto ne poprimi zlatnu boju. Odmah servirajte.