Lignje sa žara

Lignje na zaru
Vrijeme pripreme45 minuta
Težina pripremeUmjereno
Porcije6

Sastojci

KoličinaSastojci
3kom
očišćenih lignji
1kom
komorača
3kom
slatke paprike
3grančice
ružmarina
maslinovo ulje
Začini za mariniranje po izboru
1prstohvat
šećera
1kom
limete

Koraci

Prepržite povrće
Povrće ravnomjerno narežite i kratko prepržite u tavi s malo maslinovog ulja.
Dodajte začine
Oljuštite i dodajte listove ružmarina, povrće začinite prstohvatom šećera, soli i papra. Pržite 5 minuta, a zatim ostavite da se ohladi.
Napunite lignje i marinirajte
Povrće napunite lignjama. Zatim ih marinirajte u malo maslinovog ulja s biljem nekoliko sati ili preko noći.
Stavite ih na roštilj dok ne poprime boju
Roštiljajte ih sve na jakoj vatri do zlatno-smeđe boje. Zatim ih oplemenite s malo maslinovog ulja i dodatkom soka limete.