Mhencha od badema smokvi i datulja
Sastojci
KoličinaSastojci
Za pastu:
250g
blanširanih badema5
suhih smokvi5
datulja100g
smeđeg šećera20g
maslacaprstohvat soli
aroma naranče
Dodatno:
kore za savijaču
100g
maslaca200g
medasok 4 naranče
sok 1 limuna
mljeveni pistacio
listići badema
Koraci
Korak 1
Suhe smokve i datulje preliti vrućom vodom i ostaviti pola sata da omekšaju.
Korak 2
Sve sastojke za pastu stavit eu blender i izmiksajt eu pastu.
Korak 3
Pastu podijelite na 8 dijelova te napravite tube promjera 1 cm, a dužine malo kraće od jedne kore za savijaču.
Korak 4
Uzmite jednu koru za savijaču te ju premažite mješavinom otopljenog maslaca (100g) i 50 ml vode.
Korak 5
Uz donji rub kore stavite dobivenu tubu/pastu te zarolajte. nemojt eprečvrsto stisnuti rolicu jer ju još morate zamotati u pužić pa da ne dođe do pucanja.
Korak 6
Ponovite postupak dok ne potrošite pastu.
Korak 7
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
Korak 8
Stavite peći na 20ak mintua ili dok ne poprimi zlatnu boju.
Korak 9
Dok se mhencha peče, zagrijte sok od naranče i limuna s medom.
Korak 10
Vrući dok ulijt eu manji pladanj te pečenu mhenchu ubacite u sok.
Korak 11
Prelijte sok žlicom i preko gornjeg dijela mhanche, no ne previše kako bi gornji dio ostao hrskav, a donji mekan.
Korak 12
Ostavite tako da stoji 10ak minuta, a potom izvadite na pladanj za posluživanje.
Korak 13
Pospite mljevenim pistaciom i listićima badema.