Vražja jaja
Ukusni uskršnji specijalitet
Anita je pripremila zanimljiv i osvježavajući obrok za vaš uskršnji stol. Pronađite inspiraciju koja će donjeti svježinu na vaš stol.
Sastojci
KoličinaSastojci
6kom
tvrdo kuhana i oguljena jaja200ml
jabučnog octa200ml
vode1žlica
soli1žlica
šećera2kom
cikle, oguljene i narezane na kockice1kom
avokado, oguljen s uklonjenom košticom2žlice
majoneze1žlica
soka od limuna1žlica
sjeckanog svježeg kopraKoraci
Korak 1
U loncu pomiješajte ocat, vodu, sol, šećer i ciklu te stavite kuhati.
Korak 2
Kad zakuha, ugasite i ostavite da se skroz ohladi.
Korak 3
Jaja stavite u manju posudu te prelijte ohlađenom marinadom na način da su sva jaja prekrivena tekućinom.
Korak 4
Poklopite i ostavite preko noći u frižideru.Poklopite i ostavite preko noći u frižideru.
Korak 5
Drugi dan jaja izvadite iz marinade, dobro obrišite od viška tekućine te ih prerežite po dužini na pola.
Korak 6
Izvadite žumanjak te ga u blenderu pomiješajte s avokadom, majonezom, sokom limuna, koprom, soli i paprom.
Korak 7
Dobivenu smjesu stavite u dresir vrećicu te istisnite u svaki bjelanjak na mjesto gdje je stajao žumanjak.
Korak 8
Ukrasite jestivim cvijećem ili sitno sjeckanim vlascem.