Ossobuco

Ossebuco Hero

Vrijeme pripreme
:
90 minuta
Težina pripreme
:
Teško
Porcije
:
6

Sastojci

KoličinaSastojci
6odrezaka
Teletine
2glavice
Luka
1kg
Korjenastog povrća (mrkva, celer, poriluk, korijen peršina)
2češnja
Češnjaka
1žlica
Pasirane rajčice
500ml
Bijelog ili crnog vina
350 ml
Tekućine od teletine
1/2kom
Limuna
1svežanj
Peršina
2kom
Lovorovog lista
4kom
Borovnice
3sjemenke
Pimenta
2kom
Klinčića
2grančice
Timijana
2grančice
Ružmarina
prema željižlica
Sol, brašno, papar (grubo mljeveno)
Maslinovo ulje
Malo
Hladnog maslaca

Koraci

Pripremite meso
Posolite i popaprite odreske teletine te ih uvajajte u brašno.
Prepržite meso
Prepržite ih na maslonovom ulju te ih izvadite.
Prepržite povrće
Luk, korijeno povrće i češnjak narežite na sitne komadiće i ispržite ih u malo ulja. Zatim dodajte malo pasirane rajčice.
Dodajte vino
Dolijte malo vina, prokuhajte i procijedite. Ponavljajte ovo sve dok svo vino ne nestane.
Dolijte temeljac
Prelite temeljac preko mješavine.
Dodajte meso
Dodajte meso, lovorov list i začine. Pokrijte tavu i ostavite da se pirja oko 1 sat.
Dodajte začine
Nakon otprilike 30 min. dodajte ružmarin, timijan i limunovu koricu.
Zgusnite umak
Zgusnite umak s ledenim komadićima maslaca po ukusu i uz to poslužite meso.