Ossobuco
Sastojci
KoličinaSastojci
6odrezaka
Teletine2glavice
Luka 1kg
Korjenastog povrća (mrkva, celer, poriluk, korijen peršina)2češnja
Češnjaka1žlica
Pasirane rajčice500ml
Bijelog ili crnog vina350 ml
Tekućine od teletine1/2kom
Limuna1svežanj
Peršina2kom
Lovorovog lista4kom
Borovnice 3sjemenke
Pimenta2kom
Klinčića2grančice
Timijana2grančice
Ružmarinaprema željižlica
Sol, brašno, papar (grubo mljeveno)Maslinovo ulje
Malo
Hladnog maslacaKoraci
Pripremite meso
Posolite i popaprite odreske teletine te ih uvaljajte u brašno.
Prepržite meso
Prepržite ih na maslinovom ulju te ih izvadite.
Prepržite povrće
Luk, korijeno povrće i češnjak narežite na sitne komadiće i ispržite ih u malo ulja. Zatim dodajte malo pasirane rajčice.
Dodajte vino
Dolijte malo vina, prokuhajte i procijedite. Ponavljajte ovo sve dok vino ne nestane.
Dolijte temeljac
Prelite temeljac preko mješavine.
Dodajte meso
Dodajte meso, lovorov list i začine. Pokrijte tavu i ostavite da se pirja oko 1 sat.
Dodajte začine
Nakon otprilike 30 min. dodajte ružmarin, timijan i limunovu koricu.
Zgusnite umak
Zgusnite umak s ledenim komadićima maslaca po ukusu i uz to poslužite meso.