Paris - Brest

Paris Brest
Vrijeme pripreme60 min
Težina pripremeSrednje
Porcije4

Sastojci

KoličinaSastojci
125ml
mlijeko
125ml
voda
100g
maslac
5g
sol
8g
šećer
150g
glatko brašno
200g
jaja (otprilike 4-5 jaja)
listići badema
Sastojci za kremu:
375ml
mlijeka
75g
žumanjka
95g
šećera
35g
gustina
100g
maslac
120g
praline paste od lješnjaka

Koraci

Korak 1
Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva.
Korak 2
Vodu, mlijeko, sol, šećer i maslac stavite u lonac i na laganu vatru da prokuha
Korak 3
Prosijte brašno.
Korak 4
Umutite jaja.
Korak 5
Kad je mlijeko s ostatkom sastojaka prokuhalo, maknite s vatre i ubacite svo brašno i brzo sve promiješajte.
Korak 6
Vratite na vatru i kratko miješajte (malo žešće) dok se tijesto ne pretvori u kuglu.
Korak 7
Maknite s vatre, uzmite mikser i miksajte uz lagano dodavanje jaja.
Korak 8
Smjesa ne smije biti ni prečvrsta jer ju nećete moći istiskati iz slastičarske vrećice, ali ni prerijetka jer će vam se sve razlijati. Kad dignete metlice od miksera, tijesto vam treba lagano, lagano padati s metlica. Ne kao gusta smjesa za palačinke, već onako u “komadima”.
Korak 9
Prebacite tijesto u slastičarsku vrećicu ili vrećicu za zamrzavanje.
Korak 10
Pleh obložite papirom za pečenje te na njega lagano istiskujte tijesto u malim kolutovima.
Korak 11 - krema
Prokuhati mlijeko te kad prokuha dio dodati u žumanjke, šećer i gustin koje ste pripremili u posudi te promiješati.
Korak 12 - korak
Sve vratiti u ostatak mlijeka u loncu te uz stalno miješanje kuhati dok se ne zgusne.
Korak 13 - korak
Prekriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi.
Korak 14 - korak
U potpuno ohlađenu kremu dodati maslac sobne temperature i praline pastu od lješnjaka.

NUTRITIONAL VALUES/SERVING

Proteins 38 g

Carbs: 15 g

Fats: 84 g

Potassium: 305 mg

Christian Kruger

„By adding a touch of creativity to traditional dishes, we can build a one-of-a-kind menu to impress your customers with.“

Christian Krüger, METRO Chef, Winner of Bocuse D'Or 2014

PLATING & PAIRING

lamb
Choose the right size of plate in a complementary color to make your product beautifully stand out. 
gastronomy innovatinos
Don't overcrowd your plate, consider color and contrast, create height, use texture to enhance your dish and place garnishes purposefully. 
vignette_webshop_spiritueux
Last but not least, pair your meal with a good beer, like the premium Pils Felsgold whose classic taste mildens the sourness of the kraut. 
Your Opportunities
TOOLS FOR YOUR BUSINESS
BECOME A  METRO Customer
Get dedicated consultancy, customized offers and exceptional working hours.   
customer
ALWAYS INFORMED
GET OUR  Newsletter  
Stay up-to-date with business and product trends, good deals and professional programs.  
newsletter