Carpaccio od hobotnice

Carpaccio od hobotnice

hobotnica carpaccio hero

Vrijeme pripreme
:
5 sati
Težina pripreme
:
Tesko
Porcije
:
4

Sastojci

KoličinaSastojci
1,5kg
hobotnice
3
lovorova lista
2grančice
svježeg ružmarina
3grančice
svježe majčine dušice
maslinovo ulje
crne i zelene masline
kapare
grana padano
sol
papar

Koraci

Hobotnicu stavite kuhati u veći lonac zajedno s lovorom, ružmarinom, majčinom dušicom, malo soli i papra te ju kuhajte cca 1.5 sat.
Dobro ju ocijedite, krakove odvojite, a preostali dio narežite na
manje dijelove.
Praznu plastičnu bocu od litre prerežite na pola te dno boce probušite na nekoliko mjesta kako bi višak tekućine mogao izaći.
Krakove hobotnice i ostale dijelove poslažite u donji dio boce.
Kad ste sve posložili, uzmite čašu ili neku staklenu bocu te pritisnite hobotnicu u plastičnoj boci kako bi višak vode iscurio.
Višak plastike odrežite te zamotajte hobotnicu zajedno s bocom u prozirnu foliju te ostavite u hladnjaku na 5-6 sati.
Ohlađenu hobotnicu izvadite iz boce i narežite na tanko.
obotnicu poslažite po tanjuru, prelijte maslinovim uljem, dodajte kapare, masline i naribajte sir