Caprese torta
Sastojci
KoličinaSastojci
5
jaja200g
šećera250g
čokolade250g
maslaca sobne temperature350g
mljevenih bademakoricajedne
naranče2žličice
cimetašećer u prahu
prstohvat
soliKoraci
Korak 1
Odvojiti bjelanjke od žumanjaka.
Korak 2
Bjelanjcima dodati prstohvat soli te uz postepeno dodavanje 100g šećera izmiksati u snijeg.
Korak 3
Čokoladu otopiti na pari.
Korak 4
Maslac izmiksati s preostalih 100g šećera dok ne postane pjenasto.
Korak 5
Dodati otopljenu čokoladu, izmiksati, a zatim dodati jedno po jedno jaje.
Korak 6
Dodati koricu naranče, cimet i mljevene bademe.
Korak 7
Na kraju rukom umiješati snijeg od bjelanjaka.
Korak 8
Staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva na 40 minuta.
Korak 9
Poslužiti uz tučeno slatko vrhnje i crveni papar.