Dagnje u vinu

Dagnje
Vrijeme pripreme35 minuta
Težina pripremeLagano
Porcije6

Sastojci

KoličinaSastojci
1,5 kg
dagnji
300ml
bijelog vina
3l
ribljeg temeljca
1kom
komorača
3 kom
rajčice
3glavice
luka
4kom
celera
3češnja
češnjaka
1g
šafrana
1list
lovora
1kom
klinčića
5g
papra i soli
1svežanj
začina (ružmarin, timijan, mažuran, peršin)

Koraci

Pripremite dagnje i povrće
Povrće, luk i češnjak grubo nasjeckajte. Dagnje temeljito isperite i izvadite otvorene.
Prepržite
Zatim sve pržite u velikoj tavi do prozirnosti.
Dolijte tekućinu
Zalijte ga bijelim vinom i dodajte riblji temeljac.
Začine
Dodajte sve začine i pripremljeno začinsko bilje.
Dodajte papar i sol
Začinite solju i paprom po ukusu i kratko ostavite da se pirja.
Kuhajte dagnje
Zatim dodajte dagnje i ostavite da kuhaju 10-15 minuta dok se školjke ne otvore. Uklonite sve dagnje koje su ostale zatvorene
Servirajte
Otvorene dagnje poslužite sa sokom. Uživajte u njima uz tostirani baguette.