Dagnje u vinu
Sastojci
KoličinaSastojci
1,5 kg
dagnji300ml
bijelog vina3l
ribljeg temeljca1kom
komorača3 kom
rajčice3glavice
luka4kom
celera3češnja
češnjaka1g
šafrana1list
lovora1kom
klinčića5g
papra i soli1svežanj
začina (ružmarin, timijan, mažuran, peršin)Koraci
Pripremite dagnje i povrće
Povrće, luk i češnjak grubo nasjeckajte. Dagnje temeljito isperite i izvadite otvorene.
Prepržite
Zatim sve pržite u velikoj tavi do prozirnosti.
Dolijte tekućinu
Zalijte ga bijelim vinom i dodajte riblji temeljac.
Začine
Dodajte sve začine i pripremljeno začinsko bilje.
Dodajte papar i sol
Začinite solju i paprom po ukusu i kratko ostavite da se pirja.
Kuhajte dagnje
Zatim dodajte dagnje i ostavite da kuhaju 10-15 minuta dok se školjke ne otvore. Uklonite sve dagnje koje su ostale zatvorene
Servirajte
Otvorene dagnje poslužite sa sokom. Uživajte u njima uz tostirani baguette.