Domaći kečap

Domaći kečap hero
Vrijeme pripreme60 min
Težina pripremeMedium
Porcije7

Sastojci

KoličinaSastojci
2kg
zrelih rajčica
papra po želji
1/2kg
luka
2stabljike
celera
3žlice
sitno sjeckanog peršina
3češnja
češnjaka
1žličica
soli
3tbsp
aro lard
20ml
vinskog octa
50g
smeđeg šećera
2žlice
suncokretovog ulja
1žlica
mljevenog klinčića
1žlica
mljevenog pimeta
1komad
pepperoncina

Koraci

Korak 1
Luk narezati sitno te prepržiti na maslinovom ulju.
Korak 2
Dodati rajčicu narezanu na komade, celer,peršin i sol, dobro prmiješati i pustiti da zakuha.
Korak 3
Nakon sat vremena dodati kinčić i cimet te pepperoncini.
Korak 4
Smanjiti vatru i pustiti da lagano prokuha otprilike još 30 minuta.
Korak 5
Sve usitniti štapnim mikserom te procijediti kroz gusto cjedilo.
Korak 6
Vratiti ocijeđeni kečap na vatru, dodati šećer i ocat i pustiti da kuha na laganoj vatri još 60 minuta uz povremeno mješanje.
Korak 7
Potrebno je dobiti gustu teksturu.
Korak 8
Na kraju dodati sol i papar.
Korak 9
Preliti u staklene boce i dobro zatvoriti.
Korak 10
Kad se ohladi, prebaciti u hladnjak ili na tamno mjesto.