Domaći kečap
Sastojci
KoličinaSastojci
2kg
zrelih rajčicapapra po želji
1/2kg
luka2stabljike
celera3žlice
sitno sjeckanog peršina3češnja
češnjaka1žličica
soli3tbsp
aro lard20ml
vinskog octa50g
smeđeg šećera2žlice
suncokretovog ulja1žlica
mljevenog klinčića1žlica
mljevenog pimeta1komad
pepperoncinaKoraci
Korak 1
Luk narezati sitno te prepržiti na maslinovom ulju.
Korak 2
Dodati rajčicu narezanu na komade, celer,peršin i sol, dobro prmiješati i pustiti da zakuha.
Korak 3
Nakon sat vremena dodati kinčić i cimet te pepperoncini.
Korak 4
Smanjiti vatru i pustiti da lagano prokuha otprilike još 30 minuta.
Korak 5
Sve usitniti štapnim mikserom te procijediti kroz gusto cjedilo.
Korak 6
Vratiti ocijeđeni kečap na vatru, dodati šećer i ocat i pustiti da kuha na laganoj vatri još 60 minuta uz povremeno mješanje.
Korak 7
Potrebno je dobiti gustu teksturu.
Korak 8
Na kraju dodati sol i papar.
Korak 9
Preliti u staklene boce i dobro zatvoriti.
Korak 10
Kad se ohladi, prebaciti u hladnjak ili na tamno mjesto.