Trgana teletina

burger

Vrijeme pripreme
:
140 minuta 
Težina pripreme
:
umjereno
Porcije
:
4

Sastojci

KoličinaSastojci
1 kg
Telećeg buta ili lopatice
Malo
Soli i papra
Po vašim preferencijama
Dimljena paprika (ljuta ili slatka)
4 žličice
Ulja
4
Glavice luka
300 ml
Pelata
200 ml
Pive
2
paprike

Koraci

Priprema mesa
Meso dobro posolite, popaprite i premažite dimljenom paprikom. Možete koristiti ljutu ili slatku, ovisi o vašim preferenacijama.
Prepržite meso
Zagrijte ulje u tavi i prepržite meso sa svih strana da mu zatvorite pore.
Pripremite pleh
U pleh u kojem ćete peći meso stavite luk, papriku, pelate i pivu. (Luk i papriku narežite na krupnije komade). Posolite i popaprite i sve dobro promiješajte te stavite meso.
Pečenje
Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 140 stupnjeva na 90 minuta. Povremeno okrenite meso.
Provjerite meso
Nakon 90 minuta provjerite vilicom da li se meso već lagano trga. Ako da, izvadite van pleh i ostavite meso 15-ak minuta da malo odmori. Ako se još uvijek lagano ne trga, ostavite ga da se peče još 30ak minuta.
Posluživanje
Vilicama natrgajte meso na trakice i pomiješajte s umakom iz pleha. Poslužite kao burger u pecivu s umakom od majoneze i senfa, salate i kiselih krastavaca.