Trgana teletina
Sastojci
KoličinaSastojci
1 kg
Telećeg buta ili lopaticeMalo
Soli i papraPo vašim preferencijama
Dimljena paprika (ljuta ili slatka)4 žličice
Ulja4
Glavice luka300 ml
Pelata200 ml
Pive2
paprikeKoraci
Priprema mesa
Meso dobro posolite, popaprite i premažite dimljenom paprikom. Možete koristiti ljutu ili slatku, ovisi o vašim preferencijama.
Prepržite meso
Zagrijte ulje u tavi i prepržite meso sa svih strana da mu zatvorite pore.
Pripremite pleh
U pleh u kojem ćete peći meso stavite luk, papriku, pelate i pivu. (Luk i papriku narežite na krupnije komade). Posolite i popaprite i sve dobro promiješajte te stavite meso.
Pečenje
Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 140 stupnjeva na 90 minuta. Povremeno okrenite meso.
Provjerite meso
Nakon 90 minuta provjerite vilicom da li se meso već lagano trga. Ako da, izvadite van pleh i ostavite meso 15-ak minuta da malo odmori. Ako se još uvijek lagano ne trga, ostavite ga da se peče još 30ak minuta.
Posluživanje
Vilicama natrgajte meso na trakice i pomiješajte s umakom iz pleha. Poslužite kao burger u pecivu s umakom od majoneze i senfa, salate i kiselih krastavaca.