Vegan quesadilla

Vegan quesadilla je biljni i ukusan spin na tradicionalnom meksičkom jelu quesadilla. Umjesto tradicionalnog sira, ovo jelo koristi veganske alternative za stvaranje kremaste i ukusne teksture.

vegan quesadilla

Za pripremu vegan quesadille, tortilja se obično puni raznim sastojcima poput veganskog sira, graha, crnog graha, povrća, avokada, lukova i različitih začina. Sastojci se stavljaju između dvije tortilje i peku na tavi dok ne postanu hrskavi i zlatno smeđi. Vegan quesadilla je popularan obrok među osobama koje slijede biljnu prehranu ili traže zdraviju alternativu tradicionalnoj quesadilli. Osim što je ukusna, ova jela pruža raznolikost u prehrani i omogućava kreativnost u izboru sastojaka.

Vrijeme pripreme45 min
Težina pripremeMedium
Porcije4

Sastojci

KoličinaSastojci
250g
biljne mljevene zamjene za meso
1kom
crveni luk, sitno sjeckan
100g
kukuruz
2češnja
češnjaka, sitno sjeckana
200ml
pasirane rajčice
1prstohvat
čilija
3tbsp
sol, papar
375g
ulje
3
zamjena za grčki jogurt
750g
veganski sir cheddar
3tbsp
zelena salata
3rings
tortilje

Koraci

Korak 1
Na suncokretovom ulju prepržite luk i češnjak dok ne dobije zlatnu boju.
Korak 2
Dodajte zamjenu za meso te prepržite sa svih strana.
Korak 3
Dodajte 100 ml vode i pasiranu rajčicu, posolite, popaprite, dodajte malo čilija promiješajte i ostavite dok tekućica skoro skroz ne ispari, a vi ne dobijete kremastu teksturu.
Korak 4
Dodajte kukuruz i promiješajte.
Korak 5
Tortilju stavite u suhu tavu, na pola tortilje stavite sir, zatim biljno meso pa opet sir.
Korak 6
Preklopite i stavite na vatru te pustite da se sir otopi i tortilja dobije boju, a zatim pomoću špatule okrenite tortilju tako da gornja strana bude dolje.
Korak 7
Izvadite na dasku i narežite na 4 dijela, poslužite uz sojino vrhnje i zelenu salatu.

NUTRITIONAL VALUES/SERVING

Proteins 38 g

Carbs: 15 g

Fats: 84 g

Potassium: 305 mg

Christian Kruger

„By adding a touch of creativity to traditional dishes, we can build a one-of-a-kind menu to impress your customers with.“

Christian Krüger, METRO Chef, Winner of Bocuse D'Or 2014

PLATING & PAIRING

lamb
Choose the right size of plate in a complementary color to make your product beautifully stand out. 
gastronomy innovatinos
Don't overcrowd your plate, consider color and contrast, create height, use texture to enhance your dish and place garnishes purposefully. 
vignette_webshop_spiritueux
Last but not least, pair your meal with a good beer, like the premium Pils Felsgold whose classic taste mildens the sourness of the kraut. 
Your Opportunities
TOOLS FOR YOUR BUSINESS
BECOME A  METRO Customer
Get dedicated consultancy, customized offers and exceptional working hours.   
customer
ALWAYS INFORMED
GET OUR  Newsletter  
Stay up-to-date with business and product trends, good deals and professional programs.  
newsletter