Svinjski file s tartufima
Pripravak za svinjsko meso najbolji je pojačano voćnim, duhovitim premijerom Cru iz Pommarda. Pommard se nalazi na sjevernom dijelu Côte de Beaune i dio je vinogradarskog područja Burgundije u središnjoj Francuskoj. Vinogradari se posvećuju isključivo uzgoju Pinot Noir. Vina su tamnije boje, moćnija i punije od ostalih vina na Côte de Beaune i vrlo taninima kada su mladi.
Sastojci
KoličinaSastojci
1,5kg
svinjskog filea1grančica
ružmarina2kom
bjelanjaka2kg
krupne morske soli300g
oyster gljiva1glavica
luka1češanj
češnjaka100g
tostiranog kruha s koricom2stolne žlice
povrća1kom
crnog tartufa 50g
maslaca4stabljike
peršina2dl
maslinovog ulja4g
Soli i papraKoraci
Pripremite punjenje
Nasjeckate gljive, luk, češnjak i tostirani kruh.
Prepržite sastojke
Prepržiti gljive u malo maslinovog ulja, dodati luk i češnjak i začinite.
Lagano pržite
Dodajte Brunoise povrće, maslaca i tost i sve lagano prepržite.
Dodajte tartufe
Sve upotpunite s naribanim tartufom i malo nasjeckanim peršinom.
Priredite file
File obrubite i napravite džepić u sredini
Napunite file
Napunite filet s punjenjem i protrljajte malo maslinovim uljem.
Prepržite
Prepržite sve zajedno.
Promiješajte bjelanjke i sol
Izmiksajte bjelanjke do kremaste konzistencije i pomiješajte sa soli.
Pripremite posteljicu
U pećnici na pladnju, formirajte posteljicu od 1/3 soli i stavite svinjski file s ružmarinom na njemu.
Ispecite file
Potpuno prekrijte sve s preostalom soli. Pecite ga u pećnici na 160 ° C oko 25 minuta. - filet mora imati temperaturu središta od 65 ° C.
Uklonite suvišnu sol i poslužite file
Koristite oštar nož, pažljivo izrežite i podignite solnu koru. Uklonite suvišnu sol iz fileta i odrežite file.