Svinjski file s tartufima

Svinjski file

Pripravak za svinjsko meso najbolji je pojačano voćnim, duhovitim premijerom Cru iz Pommarda. Pommard se nalazi na sjevernom dijelu Côte de Beaune i dio je vinogradarskog područja Burgundije u središnjoj Francuskoj. Vinogradari se posvećuju isključivo uzgoju Pinot Noir. Vina su tamnije boje, moćnija i punije od ostalih vina na Côte de Beaune i vrlo taninima kada su mladi.

Vrijeme pripreme
:
45 minuta
Težina pripreme
:
Umjereno
Porcije
:
6

Sastojci

KoličinaSastojci
1,5kg
svinjskog filea
ggrančica
ružmarina
2kom
bjelanjaka
2kg
krupne morske soli
300g
oyster gljiva
1glavica
luka
1češanj
češnjaka
100g
tostiranog kruha s koricom
2stolne žlice
povrća
1kom
crnoi tartuf
50g
maslaca
4stabljike
peršina
2dl
maslinovog ulja
4g
Soli i papra

Koraci

Pripremite punjnje
Nasjeckate gljive, luk, češnjak i tostirani kruh.
Prepržite sastojke
Prepržiti gljive u malo maslinovog ulja, dodati luk i češnjak i začinite.
Lagano pržite
dodajte Brunoise povrće, maslaca i tost i sve lagano prepržite.
Dodajte tartufe
Sve upotpunite s naribanim tartufom i malo nasjeckanim peršinom.
Priredite file
File obrubite i napravite džepić u sredini
Napunite file
Napunite filet s punjenjem i protrljajte malo maslinovim uljem.
Prepržite
Prepržite sve zajedno.
Pomješajte bjelanjke i sol
Izmiksajte bjelanjke do kremaste konzistencije i pomiješajte sa soli.
Pripremite posteljicu
U pećnici na pladnju, formirajte posteljicu od 1/3 soli i stavite svinjski file s ružmarinom na njemu.
Ispecite file
Potpuno prekrijte sve s preostalom soli. Pecite ga u pećnici na 160 ° C oko 25 minuta. - filet mora imati temperaturu središta od 65 ° C.
Uklonite suvišnu sol i poslužite file
Koristite oštar nož, pažljivo izrežite i podignite solnu koru. Uklonite suvišnu sol iz fileta i odrežite file.