Svinjski file s tartufima

Svinjski file

Pripravak za svinjsko meso najbolji je pojačano voćnim, duhovitim premijerom Cru iz Pommarda. Pommard se nalazi na sjevernom dijelu Côte de Beaune i dio je vinogradarskog područja Burgundije u središnjoj Francuskoj. Vinogradari se posvećuju isključivo uzgoju Pinot Noir. Vina su tamnije boje, moćnija i punije od ostalih vina na Côte de Beaune i vrlo taninima kada su mladi.

Vrijeme pripreme45 minuta
Težina pripremeUmjereno
Porcije6

Sastojci

KoličinaSastojci
1,5kg
svinjskog filea
1grančica
ružmarina
2kom
bjelanjaka
2kg
krupne morske soli
300g
oyster gljiva
1glavica
luka
1češanj
češnjaka
100g
tostiranog kruha s koricom
2stolne žlice
povrća
1kom
crnog tartufa
50g
maslaca
4stabljike
peršina
2dl
maslinovog ulja
4g
Soli i papra

Koraci

Pripremite punjenje
Nasjeckate gljive, luk, češnjak i tostirani kruh.
Prepržite sastojke
Prepržiti gljive u malo maslinovog ulja, dodati luk i češnjak i začinite.
Lagano pržite
Dodajte Brunoise povrće, maslaca i tost i sve lagano prepržite.
Dodajte tartufe
Sve upotpunite s naribanim tartufom i malo nasjeckanim peršinom.
Priredite file
File obrubite i napravite džepić u sredini
Napunite file
Napunite filet s punjenjem i protrljajte malo maslinovim uljem.
Prepržite
Prepržite sve zajedno.
Promiješajte bjelanjke i sol
Izmiksajte bjelanjke do kremaste konzistencije i pomiješajte sa soli.
Pripremite posteljicu
U pećnici na pladnju, formirajte posteljicu od 1/3 soli i stavite svinjski file s ružmarinom na njemu.
Ispecite file
Potpuno prekrijte sve s preostalom soli. Pecite ga u pećnici na 160 ° C oko 25 minuta. - filet mora imati temperaturu središta od 65 ° C.
Uklonite suvišnu sol i poslužite file
Koristite oštar nož, pažljivo izrežite i podignite solnu koru. Uklonite suvišnu sol iz fileta i odrežite file.