trgana svinjetina s ananasom
Sastojci
KoličinaSastojci
Za meso:kg
METRO Chef Spare ribs1,5 kg
svinjske lopatice1g
paprika narezana na četvrtine400g
konzerviranih cherry rajčica1tbsp
luk narezan na četvrtine3žličice
soli2žličice
kajenskog papra3žličice
dimljene crvene paprike1žličica
mljevenog kumina4žličice
soja sosa2žlice
meda4žlice
maslinova uljaZa zdraviju verziju Colesaw salate:
1/4
glavice bijelog kupusa narezanog na tanke trakice1/4
glavice ljubičastog kupusa narezanog na tanke trakice1
mrkva narezana na tanke trakicesol, papar
sok limete
maslinovo ulje
aceto balsamico
Dodatno:
kiselo vrhnje
tortilje
ananas
Koraci
Korak 1
Meso marinirajte večer prije pečenja sa solju, kajenskim paprom, dimljenom crvenom paprikom i kuminom.
Korak 2
Poklopite i stavite u hladnjak.
Korak 3
Drugi dan u veću posudu ili pleh u kojem ćete peći meso stavite luk, papriku, cherry rajčice, med, sojsa sos i maslinovo ulje.
Korak 4
Sve promiješajte i dodajte meso koje ste prethodno zapekli na ulju sa svih strana.
Korak 5
Prekrijte aluminijskom folijom i stavite peći na 150 stupnjeba i otprilike 4 sata.
Korak 6
Zadnjih sat vremena pojačajte temperaturu na 180 stupnjeva i maknite foliju.
Korak 7
Dok se meso peče napravite cole saw tako da pomiješate sve sastojke.
Korak 8
Kad je meso pečeno, natrgajte ga uz pomoć dvije vilice na trakice te poslužite u tortilji zajedno sa salatom, svježim ananasom i vrhnjem.