salata s grilanim povrćem i bulgurom
Povrće na grillu dolazi u dobro znanim kombinacijama.
Uobičajene okuse nadopunite bulgurom koji će sljubiti arome povrća i grilla,
dok će mozzarella dodati svježinu vašem jelu.
Sastojci
KoličinaSastojci
1
patlidžan1
tikvica1
žuta paprika1
crvena paprika2
rajčice150g
bulgura200g
mini mozzarelle100g
stracciatella sira3
maslinovo ulje2žlice
sitno sjeckanog svježeg peršina1žlica
sitno sjeckane svježe mente2rings
sitno sjeckana češnja češnjaka1žlica
za'atar začinasvježi bosiljak
sol, papar
Koraci
Korak 1
Bulgur skuhajte prema uputi na pakiranju te procjedite.
Korak 2
Patlidžan, tikvice i rajčice narežite na šnite debljine pola centimetra. Patlidžan posolite i pustite da odstoji 15ak minuta kako bi otpustio gorčinu.
Korak 3
Papriku narežite na osmine.
Korak 4
Svo povrće prelite maslinovim uljem te ispecite na roštilju.
Korak 5
Od 50 ml maslinova ulja, peršina, mente, češnjaka, soli, papra i za'atar začina napravite dressing.
Korak 6
U širu zdjelu stavite bulgur, grilano povrće, mini mozzarelle te stracciatella sir, dodajte dressing, svježi bosiljak i poslužite.
Korak 7
Uz salatu možete poslužiti i grilani kruh.