salata s grilanim povrćem i bulgurom

Salata s grilanim povrćem i bulgurom

Povrće na grillu dolazi u dobro znanim kombinacijama.
Uobičajene okuse nadopunite bulgurom koji će sljubiti arome povrća i grilla,
dok će mozzarella dodati svježinu vašem jelu.

Vrijeme pripreme
:
60 min
Težina pripreme
:
Jednostavno
Porcije
:
2

Sastojci

KoličinaSastojci
1
patlidžan
1
tikvica
1
žuta paprika
1
crvena paprika
2
rajčice
150g
bulgura
200g
mini mozzarelle
100g
stracciatella sira
3
maslinovo ulje
2žlice
sitno sjeckanog svježeg peršina
1žlica
sitno sjeckane svježe mente
2rings
sitno sjeckana češnja češnjaka
1žlica
za'atar začina
svježi bosiljak
sol, papar

Koraci

Korak 1
Bulgur skuhajte prema uputi na pakiranju te procjedite.
Korak 2
Patlidžan, tikvice i rajčice narežite na šnite debljine pola centimetra. Patlidžan posolite i pustite da odstoji 15ak minuta kako bi otpustio gorčinu.
Korak 3
Papriku narežite na osmine.
Korak 4
Svo povrće prelite maslinovim uljem te ispecite na roštilju.
Korak 5
Od 50 ml maslinova ulja, peršina, mente, češnjaka, soli, papra i za'atar začina napravite dressing.
Korak 6
U širu zdjelu stavite bulgur, grilano povrće, mini mozzarelle te stracciatella sir, dodajte dressing, svježi bosiljak i poslužite.
Korak 7
Uz salatu možete poslužiti i grilani kruh.

posluživanje

Kao i uz svaki grill, odaberite pivo po vlastitom izboru.[No text in field]

topla preporuka

Recept možete nadopuniti dodavanjem različitih začina prema vlastitom ukusu.