Lazanje od lososa i šparoga

Lazanje od lososa
Vrijeme pripreme45 minuta
Težina pripremeUmjereno
Porcije6

Sastojci

KoličinaSastojci
750g
fileta od lososa
750g
šparoga
18listova
lazanja
150ml
bijelog vina
2glavice
luka
1kom
limuna
30g
maslaca
1svežanj
vlasca
1svežanj
kopra
4g
soli, papra
2žlice
šećera

Koraci

Pripremite losos i šparoge
Losos narežite na sitno, ogulite šparoge i narežite ih krupnije.
Započnite s pirjanjem
Začinite losos i umočite ga u bijelo vino. Šparoge pirjajte s nasjeckanim lukom na maslacu 5 minuta dok ne postanu hrskave i začinite je solju, paprom i malo šećera.
Propržite luk i pripremite šparoge
Očistite i blanširajte šparoge. Zatim narežite luk na kockice i popržite ga na maslacu. Poprskajte brašnom te također kratko popržite, miješajući cijelo vrijeme.
Pripremite listove tijesta
U međuvremenu kuhajte listove lazanje u puno slane vode i kad ih skuhate ukapajte u malo maslaca. Zatim na jedno drugo stavite listove, komade lososa i šparoge i preko njih pospite nasjeckano bilje.
Začinite i servirajte
Na kraju aromatizirajte s malo maslinovog ulja i šalicom limunovog soka.