Lazanje od lososa i šparoga
Sastojci
KoličinaSastojci
750g
fileta od lososa750g
šparoga18listova
lazanja150ml
bijelog vina2glavice
luka1kom
limuna30g
maslaca1svežanj
vlasca1svežanj
kopra4g
soli, papra2žlice
šećeraKoraci
Pripremite losos i šparoge
Losos narežite na sitno, ogulite šparoge i narežite ih krupnije.
Započnite s pirjanjem
Začinite losos i umočite ga u bijelo vino. Šparoge pirjajte s nasjeckanim lukom na maslacu 5 minuta dok ne postanu hrskave i začinite je solju, paprom i malo šećera.
Propržite luk i pripremite šparoge
Očistite i blanširajte šparoge. Zatim narežite luk na kockice i popržite ga na maslacu. Poprskajte brašnom te također kratko popržite, miješajući cijelo vrijeme.
Pripremite listove tijesta
U međuvremenu kuhajte listove lazanje u puno slane vode i kad ih skuhate ukapajte u malo maslaca. Zatim na jedno drugo stavite listove, komade lososa i šparoge i preko njih pospite nasjeckano bilje.
Začinite i servirajte
Na kraju aromatizirajte s malo maslinovog ulja i šalicom limunovog soka.