Orada u korici od soli
Posebno je popularna priprema orade u slanoj korici, jer je izuzetno ukusna i lijepo izgleda.
Za savršen rezultat, važno je poštivati neka pravila i trikove: Korica od soli se priprema od mješavine soli i jaja: na kilogram soli idu dva jaja. Kad se ova dva sastojka pomiješaju, masa treba pod prstima da bude kao vlažni pijesak koji se koristi za pravljenje kula od pijeska na plaži. U svakom slučaju potrebno je koristiti krupnu morsku sol, jer će se ispečena korica lako slomiti. Ako ipak odlučite koristiti sitnu morsku sol, korica će biti toliko tvrda da ćete morati uložiti veliki napor kako bi je slomili. Korica će se najbolje ispeći na 200°C u prethodno zagrijanoj pećnici. Nakon 30 minuta, orada će biti pečena. Ova metoda pripreme, s koricom od soli, prikladna je ne samo za pripremu orade, već i za pripremu svih vrsta ribe s visokim sadržajem bjelančevina, jer od 200 °C koliko je temperatura u pećnici, do mesa stiže samo nekih 90 °C - 100 °C, tako da bjelančevine ne izađu, a riba se ne isuši.