Gurkan sushi
Sastojci
KoličinaSastojci
300g
sushi riže70ml
rižina octa30g
šećera1žličica
soli200g
svježe tune1paket
alga sushi noriikra od lososa
1žličica
sezamovog ulja1žlica
soja umaka1žličica
rižinog octa1
mladi lukKoraci
Korak 1
Rižu dobro isperite te ju prelijte vodom i stavite kuhati dok ne zavrije, a potom ju skuhajte 15ak minuta na najnižoj temperaturi.
Korak 2
U zdjelici pomiješajte rižin ocat, sol i šećer te miješajte dok se sol i šećer ne rastope.
Korak 3
Kuhanu rižu ocijedite te joj dodajte mješavinu octa, soli i šećera te sve dobro promiješajte.
Korak 4
Tunu narežemo na male kockice, začinimo parom, soja umakom, sezamovim uljem i rižinim octom.
Korak 5
Prije oblikovanja riže, prste navlažimo u vodi s malo ulja.
Korak 6
Od lista nori alge izrežemo trake debljine 4 cm.
Korak 7
Uzmemo malo riže te oblikujemo ovalnu kuglicu veličine 1,5 x 3,5-4 cm.
Korak 8
Oko ovalne kuglice omotamo narezanu nori algu, a spojeve algi navlažimo vodom kako bi se spojile.
Korak 9
Rižu unutar alge malo utisnemo te jedan dio nadjenemo ikrom, drugi tunom.
Korak 10
Mladi luk narežemo na tanke trakice te dodamo tunu.
Korak 11
Poslužite u soja umak.