Gurkan sushi

GUNKAN SUSHI hero
Vrijeme pripreme60 min
Težina pripremejednostavno
Porcije2

Sastojci

KoličinaSastojci
300g
sushi riže
70ml
rižina octa
30g
šećera
1žličica
soli
200g
svježe tune
1paket
alga sushi nori
ikra od lososa
1žličica
sezamovog ulja
1žlica
soja umaka
1žličica
rižinog octa
1
mladi luk

Koraci

Korak 1
Rižu dobro isperite te ju prelijte vodom i stavite kuhati dok ne zavrije, a potom ju skuhajte 15ak minuta na najnižoj temperaturi.
Korak 2
U zdjelici pomiješajte rižin ocat, sol i šećer te miješajte dok se sol i šećer ne rastope.
Korak 3
Kuhanu rižu ocijedite te joj dodajte mješavinu octa, soli i šećera te sve dobro promiješajte.
Korak 4
Tunu narežemo na male kockice, začinimo parom, soja umakom, sezamovim uljem i rižinim octom.
Korak 5
Prije oblikovanja riže, prste navlažimo u vodi s malo ulja.
Korak 6
Od lista nori alge izrežemo trake debljine 4 cm.
Korak 7
Uzmemo malo riže te oblikujemo ovalnu kuglicu veličine 1,5 x 3,5-4 cm.
Korak 8
Oko ovalne kuglice omotamo narezanu nori algu, a spojeve algi navlažimo vodom kako bi se spojile.
Korak 9
Rižu unutar alge malo utisnemo te jedan dio nadjenemo ikrom, drugi tunom.
Korak 10
Mladi luk narežemo na tanke trakice te dodamo tunu.
Korak 11
Poslužite u soja umak.