Pečeno pile
Sastojci
KoličinaSastojci
pile iz slobodnog uzgoja PG Orehovec
3l
vode210g
soli1
žlica cvjetnog meda20zrna
papra5listova
lovoratamijan
Koraci
Korak 1
Pile operite pa izvadit eključnu kost.
Korak 2
Pomiješajte sve sastojke za salamuru i uronite pile.
Korak 3
Držite pile u salamuri 24 sata.
Korak 4
Izvadite pile iz salamure, operite ga vodom i ostavite u frižideru otkrivenog 3 do 4 dana.
Korak 5
Od 2 luka narezana na četvrtine, 2 glavice češnjaka na polovice, 3 grančice ružmarina i malo tamijana napravite posteljicu za pečenje.
Korak 6
Zagrijte pećnicu na 250 °C, položite pile na posteljicu i ubacite u pećnicu te odmah spustite temperaturu na 180 °C.
Korak 7
Pecite 45 min do sat vremena (ovisno o veličini pileta).
Korak 8
Poslužite nakon što jelo odmori barem 20 minuta.