Ravioli s jadranskim kozicama i skutom
Sastojci
KoličinaSastojci
500g
brašno 005jaja
veličina "L"1žlica
soli1žlica
maslinova ulja500g
jadranskih kozica1češanj
češnjaka100g
skute50ml
maslinovog ulja300ml
vrhnja za kuhanje2žlice
tartufate1žlica
provansalsko začinsko bilje1kom
svježi bosiljaksol i papar
Koraci
Korak 1
Od navedenih sastojaka umijesite tijesto, zamotajte ga u foliju i ostavite daodstoji barem 2 sata.
Korak 2
Za to vrijeme napravite punjenje.
Korak 3
Na maslinovom ulju kratko prepržite sitno sjeckani češnjak.
Korak 4
Dodajte kozice te ih uz stalno miješanje kratko prepržite.
Korak 5
Prebacite sve u blender, dodajte skutu i maslinovo ulje, sol i papar te izblendajte u pastu.
Korak 6
Tijesto podijelite na 4 dijela te svaki dio razvaljajte na tanko ili valjkom ili pomoću kuhinjskog roba s nastavkom za valjanje tijesta. Trebate dobiti duže razvaljano tijesto promjera 10ak cm.
Korak 7
Punjenje stavite u dresir vrećicu, odrežite joj vrh na debljinu od 1,5-2 cm.
Korak 8
Punjenje istiskujte na tijesto s razmakom od cca 5 cm između punjenja.
Korak 9
Tijesto zatim malo premažite vodom, rubove oko punjenja kako bi se drugo tijesto lijepo zalijepilo.
Korak 10
Uzmite drugi dio razvaljanog tijesta i prekrijte tijesto na koje ste stavili punjenje.
Korak 11
Prstima izbacite zrak i sve spojite.
Korak 12
Uzmite ili neki okrugli izrezivač ili nastavak za rezanje tijesta te izrežite raviole.
Korak 13
Kuhajte ih u vreloj posoljenoj vodi 2-3 minute te ih ocijedite.
Korak 14
Za umak zagrijte vrhnje za kuhanje u manjem loncu, dodajte tartufatu i začin, sve dobro promiješajte i kratko kuhajte.
Korak 15
U duboki tanjur ulijte umak te na njega stavite raviole, prelijte s malo maslinova ulja, pospite parmezanom i dodajte svježi bosiljak.