Ravioli s jadranskim kozicama i skutom

Ravioli s jadranskim kozicama
Vrijeme pripreme60 min
Težina pripremeMedium
Porcije7

Sastojci

KoličinaSastojci
500g
brašno 00
5jaja
veličina "L"
1žlica
soli
1žlica
maslinova ulja
500g
jadranskih kozica
1češanj
češnjaka
100g
skute
50ml
maslinovog ulja
300ml
vrhnja za kuhanje
2žlice
tartufate
1žlica
provansalsko začinsko bilje
1kom
svježi bosiljak
sol i papar

Koraci

Korak 1
Od navedenih sastojaka umijesite tijesto, zamotajte ga u foliju i ostavite daodstoji barem 2 sata.
Korak 2
Za to vrijeme napravite punjenje.
Korak 3
Na maslinovom ulju kratko prepržite sitno sjeckani češnjak.
Korak 4
Dodajte kozice te ih uz stalno miješanje kratko prepržite.
Korak 5
Prebacite sve u blender, dodajte skutu i maslinovo ulje, sol i papar te izblendajte u pastu.
Korak 6
Tijesto podijelite na 4 dijela te svaki dio razvaljajte na tanko ili valjkom ili pomoću kuhinjskog roba s nastavkom za valjanje tijesta. Trebate dobiti duže razvaljano tijesto promjera 10ak cm.
Korak 7
Punjenje stavite u dresir vrećicu, odrežite joj vrh na debljinu od 1,5-2 cm.
Korak 8
Punjenje istiskujte na tijesto s razmakom od cca 5 cm između punjenja.
Korak 9
Tijesto zatim malo premažite vodom, rubove oko punjenja kako bi se drugo tijesto lijepo zalijepilo.
Korak 10
Uzmite drugi dio razvaljanog tijesta i prekrijte tijesto na koje ste stavili punjenje.
Korak 11
Prstima izbacite zrak i sve spojite.
Korak 12
Uzmite ili neki okrugli izrezivač ili nastavak za rezanje tijesta te izrežite raviole.
Korak 13
Kuhajte ih u vreloj posoljenoj vodi 2-3 minute te ih ocijedite.
Korak 14
Za umak zagrijte vrhnje za kuhanje u manjem loncu, dodajte tartufatu i začin, sve dobro promiješajte i kratko kuhajte.
Korak 15
U duboki tanjur ulijte umak te na njega stavite raviole, prelijte s malo maslinova ulja, pospite parmezanom i dodajte svježi bosiljak.
Ne propustite
metro katalozi
provjerite što smo ovaj put izdvojili za vas
Pronađite najbolje ponude na jednom mjestu
Pogledajte ponude
newsletter
uvijek budite u toku. prvi saznajte novosti i ponude
Prijavite se na naš newsletter
Prijavi se