Tlačenica od dimljenog lososa

Dimljeni losos

Vrijeme pripreme
:
30 minuta
Težina pripreme
:
Umjereno
Porcije
:
4

Sastojci

KoličinaSastojci
400g
dimljenog lososa
100g
fileta dimljenog iverka
3žlice
milerama
4lista
želatine
50ml
ribljeg temeljca
2cl
Pastisa
1svježanj
kopra
1svježanje
peršina
1kom
limuna
5g
soli i šećera

Koraci

Pripremite Iverak
Stavite listiće želatine u hladnu vodu da omekšaju. Izrežite file lista u tanke trake i umočite ga u sitno isjeckani kopar.
Pripremite losos
Štapnim mikserom usitnite dimljeni losos s mileramom i žličicom sitno isjeckanog kopra. Dodajte sol i papar po ukusu. Dobro iscijedite listiće želatine i zagrijte ih s ribljim temeljcem i pastisom dok se ne otope.
Umotajte smjesu
Dodajte usitnjeni losos i dobro izmješajte. Ravnomjerno rasporedite ovako dobijenu masu na streč foliju i u sredinu položite file lista. Pažljivo umotajte i zavrnite krajeve folije kao bombonu.
Ohladite paštetu
Umotajte sve u aluminijumsku foliju. Hladite paštetu oko 5 sati. Prije serviranja sitno isjeckajte peršin i koricu limuna i uvaljajte paštetu u njih.
Servirajte
Ovako pripremljenu rolnicu izrežite na kolutiće i poslužite.