Tlačenica od dimljenog lososa
Sastojci
KoličinaSastojci
400g
dimljenog lososa100g
fileta dimljenog iverka3žlice
milerama4lista
želatine50ml
ribljeg temeljca2cl
Pastisa1svježanj
kopra1svježanj
peršina1kom
limuna5g
soli i šećeraKoraci
Pripremite Iverak
Stavite listiće želatine u hladnu vodu da omekšaju. Izrežite file lista u tanke trake i umočite ga u sitno isjeckani kopar.
Pripremite losos
Štapnim mikserom usitnite dimljeni losos s mileramom i žličicom sitno isjeckanog kopra. Dodajte sol i papar po ukusu. Dobro iscijedite listiće želatine i zagrijte ih s ribljim temeljcem i pastisom dok se ne otope.
Umotajte smjesu
Dodajte usitnjeni losos i dobro izmiješajte. Ravnomjerno rasporedite ovako dobivenu masu na streč foliju i u sredinu položite file lista. Pažljivo umotajte i zavrnite krajeve folije kao bombonu.
Ohladite paštetu
Umotajte sve u aluminijsku foliju. Hladite paštetu oko 5 sati. Prije serviranja sitno isjeckajte peršin i koricu limuna i uvaljajte paštetu u njih.
Servirajte
Ovako pripremljenu rolicu izrežite na kolutiće i poslužite.