Tlačenica od dimljenog lososa

Dimljeni losos
Vrijeme pripreme30 minuta
Težina pripremeUmjereno
Porcije4

Sastojci

KoličinaSastojci
400g
dimljenog lososa
100g
fileta dimljenog iverka
3žlice
milerama
4lista
želatine
50ml
ribljeg temeljca
2cl
Pastisa
1svježanj
kopra
1svježanj
peršina
1kom
limuna
5g
soli i šećera

Koraci

Pripremite Iverak
Stavite listiće želatine u hladnu vodu da omekšaju. Izrežite file lista u tanke trake i umočite ga u sitno isjeckani kopar.
Pripremite losos
Štapnim mikserom usitnite dimljeni losos s mileramom i žličicom sitno isjeckanog kopra. Dodajte sol i papar po ukusu. Dobro iscijedite listiće želatine i zagrijte ih s ribljim temeljcem i pastisom dok se ne otope.
Umotajte smjesu
Dodajte usitnjeni losos i dobro izmiješajte. Ravnomjerno rasporedite ovako dobivenu masu na streč foliju i u sredinu položite file lista. Pažljivo umotajte i zavrnite krajeve folije kao bombonu.
Ohladite paštetu
Umotajte sve u aluminijsku foliju. Hladite paštetu oko 5 sati. Prije serviranja sitno isjeckajte peršin i koricu limuna i uvaljajte paštetu u njih.
Servirajte
Ovako pripremljenu rolicu izrežite na kolutiće i poslužite.