KAKO OTVORITI POKRETNI UGOSTITELJSKI OBJEKT (‘FOOD TRUCK’)
Poslovanje pokretnih ugostiteljskih objekata odnosno kamiona za posluživanje hrane (food truck) raste velikom brzinom i postaje sve popularnije. Jedan od razloga je njegova fleksibilnost, jer takav restoran nije vezan za jedno mjesto. Ako želite postati sretnim vlasnikom pokretnog ugostiteljskog objekta, ali ne znate gdje početi, tu smo da vam pomognemo u tom pothvatu.
O ČEMU GOVORI OVAJ ČLANAK
Proučavanje restoranske scene pokretnih ugostiteljskih objekata
1. OSNOVNO O POSLOVANJU POKRETNIH UGOSTITELJSKIH OBJEKATA
Stavljanje svojih ideja na papir
2. RAZRADA DETALJA POSLOVANJA VAŠEG POKRETNOG UGOSTITELJSKOG OBJEKTA
Financing and Requirements
3. IZRADA PAPIROLOGIJE ZA OTVARANJE POKRETNOG UGOSTITELJSKOG OBJEKTA
Troškovi pokretanja pokretnog restorana-kamiona
4. KUPNJA KAMIONA PRILAGOĐENOG ZA POSLUŽIVANJE HRANE
Sustav naplate i marketing
5. PRVI KORACI PRI OTVARANJU POKRETNOG UGOSTITELJSKOG OBJEKTA
Ukratko
6. SAŽETAK - KAKO OTVORITI POKRETNI UGOSTITELJSKI OBJEKT
Česta pitanja
7. NAJČEŠĆA PITANJA – KAKO OTVORITI POKRETNI UGOSTITELJSKI OBJEKT
Da biste pokrenuli posao s kamionima s hranom, trebat će vam između 50.000 i 150.000 dolara. Međutim, ovaj broj je promjenjiv i može se drastično promijeniti ovisno o pravnim naknadama, prilagodbama i mnogim drugim čimbenicima.
Kamion s hranom dobro zarađuje kada je uspješan. Međutim, posao morate voditi dulje vrijeme da bi vam on donio velike prihode. Ankete govore da prosječni kamion s hranom zaradi 100.000 dolara u jednoj godini.
Naravno, kamion s hranom ne postaje uspješan sam od sebe. Zajednica je ta koja uzrokuje procvat poslovanja kamiona s hranom. Zauzvrat, kamion s hranom potiče gospodarstvo susjedstva i može povećati uličnu hranu, promet hrane i povećati turizam. Mnogi čak postaju poznati po svojoj industriji kamiona s hranom, a turisti putuju na velike udaljenosti kako bi vidjeli i isprobali mnoge kamione s hranom. Kamion s hranom također može unijeti raznovrsnost i raznolikost u susjedstvo.