Azijska jetrica

azijske jetrice
Vrijeme pripreme60 minuta
Težina pripremeSrednje
Porcije4

Sastojci

KoličinaSastojci
Bao peciva
200g
Jetrica (po izboru: svinjska, juneća, gušća)
2češnja
Češnjaka sitno sjeckana
1/2komada
Poriluka narezana na tanke ploške
2cm
Đumbira narezana na tanke šnite
1/2komada
Srednja mrkva narezana na tanke ploške
1/2komada
Crvene paprike narezane na trakice
Soja sos
Sezamovo ulje
Klice češnjaka

Koraci

Korak 1
Jetrica narezati na tanke trakice i marinirati u soja sosu.
Korak 2
Sezamovo ulje zagrijati u woku te prepržiti jetrica.
Korak 3
Izvaditi jetrica na tanjur te u wok dodati češnjak, poriluk, mrkvu i papriku.
Korak 4
Pržiti 3 minuta i izvaditi na tanjur.
Korak 5
Bao peciva puniti povrćem i jetricama te poslužiti uz klice češnjaka.