Juneće kofte s pita kruhom i hummusom
Sastojci
KoličinaSastojci
Kofte:
METRO Chef Spare ribs500g
mljevenog junećeg mesa3žlice
harrisa paste1srednji
luk sitno sjeckani50g
sitno sjeckanog peršina1žličica
dimljene crvene paprike1žličica
mljevenog čilija2žličice
soli1žličica
papra3žlice
suncokretovog ulja3tbsp
Štapići za ražnjićHummus:
aro pineapple400g
slanutka namočenog preko noći (1 konzerva - ocijeđena masa)sok pola limuna
1češnja
češnjaka1žlica
tahinijapola žličice soli
papar
30ml
maslinovog ulja1žličica
šećera50ml
mlijekaPita kruh:
500g
glatkog brašna1
suhi kvasac (7 g)30ml
maslinovog ulja1žličica
šećera50ml
mlijekaUkiseljeni luk:
1
glavica ljubičastog luka200ml
vode200ml
octa (možete uzeti kombinaciju jabučnog, vinskog, alkoholnog)prstohvat soli
1žličica
šećerapapar u zrnu
Dodatno:
sjemenke šipka
mladi luk
Koraci
Kofte:
Season the spareribs with salt and pepper and roast them in a large frying pan.
Korak 1
Sve sastojke dobro povežite.
Korak 2
Uzmite štapić za ražnjić te oko štapića utisnite meso i stisnite ga rukom.
Korak 3
Ponovite dok ne potrošite meso.
Korak 4
Pecite na roštilju ili grill tavi.
Hummus:
Place the roaster into the oven. Braise for 30 – 40 minutes at 175°C. Stir repeatedly, adding more liquid if needed. The sauerkraut is ready when it has a nice brown color.
Korak 1
Sve sastojke stavite u blender i usitnite. Po potrebi dodajte maslinovo ulje, sol, papar.
Pita kruh:
Korak 1
Kvasac, žličicu šećera i žličicu brašna pomiješajte s mlijekom koje ste prethodno zagrijali i ostavite da se kvasac aktivira.
Korak 2
Od brašna, aktiviranog kvasca, ulja i 100 ml vode zamijesite tjesto. Po potrebi dodajte još vode.
Korak 3
Ostavite da se tijesto digne, zatim ga premijesite, podijelite u 10 - 12 kuglic, prekrijte krpom i ostavite da se digne još jednom.
Korak 4
Svaku kuglicu tanko razvaljajte u krug te pecite na suhoj tavi na jakoj vatri dok ne dobije crne mrlje sa svake strane.
Ukiseljeni luk:
Korak 1
Ljubičasti luk ogulite i narežite na tanke ploške.
Korak 2
Možete koristiti mandolinu za rezanje ili ga prepolovite pa nožem tanko narežite.
Korak 3
Vodu, ocat, sol i šećer stavite u lonac i zakuhajte.
Korak 4
Luk poslažite u staklenku te ga dobro usitnite.
Korak 5
Prelijte zakuhanom tekućinom, poklopite i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Korak 6
Prebacite u hladnjak i ostavite preko noći.
Korak 7
Ukiseljeni luk je spreman za konzumaciju već drugi dan.