Juneće kofte s pita kruhom i hummusom

Juneće kofte s pita kruhom i hummusom
Vrijeme pripreme60 min
Težina pripremeJednostavno
Porcije2

Sastojci

KoličinaSastojci
Kofte:
METRO Chef Spare ribs
500g
mljevenog junećeg mesa
3žlice
harrisa paste
1srednji
luk sitno sjeckani
50g
sitno sjeckanog peršina
1žličica
dimljene crvene paprike
1žličica
mljevenog čilija
2žličice 
soli
1žličica
papra
3žlice
suncokretovog ulja
3tbsp
Štapići za ražnjić
Hummus:
aro pineapple
400g
slanutka namočenog preko noći (1 konzerva - ocijeđena masa)
sok pola limuna
1češnja
češnjaka
1žlica
tahinija
pola žličice soli
papar
30ml
maslinovog ulja
1žličica
šećera
50ml
mlijeka
Pita kruh:
500g
glatkog brašna
1
suhi kvasac (7 g)
30ml
maslinovog ulja
1žličica
šećera
50ml
mlijeka
Ukiseljeni luk:
1
glavica ljubičastog luka
200ml
vode
200ml
octa (možete uzeti kombinaciju jabučnog, vinskog, alkoholnog)
prstohvat soli
1žličica
šećera
papar u zrnu
Dodatno:
sjemenke šipka
mladi luk

Koraci

Kofte:
Season the spareribs with salt and pepper and roast them in a large frying pan.
Korak 1
Sve sastojke dobro povežite.
Korak 2 
Uzmite štapić za ražnjić te oko štapića utisnite meso i stisnite ga rukom.
Korak 3
Ponovite dok ne potrošite meso.
Korak 4
Pecite na roštilju ili grill tavi.
Hummus:
Place the roaster into the oven. Braise for 30 – 40 minutes at 175°C. Stir repeatedly, adding more liquid if needed. The sauerkraut is ready when it has a nice brown color.
Korak 1
Sve sastojke stavite u blender i usitnite. Po potrebi dodajte maslinovo ulje, sol, papar.
Pita kruh:
Korak 1
Kvasac, žličicu šećera i žličicu brašna pomiješajte s mlijekom koje ste prethodno zagrijali i ostavite da se kvasac aktivira.
Korak 2
Od brašna, aktiviranog kvasca, ulja i 100 ml vode zamijesite tjesto. Po potrebi dodajte još vode.
Korak 3
Ostavite da se tijesto digne, zatim ga premijesite, podijelite u 10 - 12 kuglic, prekrijte krpom i ostavite da se digne još jednom.
Korak 4
Svaku kuglicu tanko razvaljajte u krug te pecite na suhoj tavi na jakoj vatri dok ne dobije crne mrlje sa svake strane.
Ukiseljeni luk:
Korak 1
Ljubičasti luk ogulite i narežite na tanke ploške.
Korak 2
Možete koristiti mandolinu za rezanje ili ga prepolovite pa nožem tanko narežite.
Korak 3
Vodu, ocat, sol i šećer stavite u lonac i zakuhajte.
Korak 4
Luk poslažite u staklenku te ga dobro usitnite.
Korak 5
Prelijte zakuhanom tekućinom, poklopite i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Korak 6 
Prebacite u hladnjak i ostavite preko noći.
Korak 7
Ukiseljeni luk je spreman za konzumaciju već drugi dan.