Tjestenina Penne all'arrabbiata
Sastojci
KoličinaSastojci
500g
penne rigate100g
pancete150g
luka2češnja
češnjaka2male
čili mahunemlao
bijelog balsamico octa800g
pasirane rajčice1prst
Origana1dcl
maslinovog ulja1prst
soli i papramalonarubanog
Pecorino siraKoraci
Narežite sastojke
Narežite pancetu na tanke rezance, a čili u tanke kolutove. Luk i češnjak narežite na sitne kockice.
Lagano prepržite.
Popržite pancetu na malo maslinova ulja, zatim dodajte luk, češnjak i čili te ih lagano pržite dok ne postanu staklasti.
Dodajte malu količinu rajčica bez tekućine te lagano i to popržite. Ugasite sve ovo s ostatkom rajčice i octa balsamica, te ostavite da krčka na laganoj vatri oko 15 minuta.
Dodajte malu količinu rajčica bez tekućine te lagano i to popržite. Ugasite sve ovo s ostatkom rajčice i octa balsamica, te ostavite da krčka na laganoj vatri oko 15 minuta.
Začinite
Zatim sve začinite s dosta grubo nasjeckanog origana, te solju i paprom po ukusu.
Skuhajte tjesteninu i poslužite
Skuhajte tjesteninu u vreloj i slanoj vodi prema uputama dok ne bude al dente. Zatim stavite tjesteninu izravno u umak te je poslužite svježu s naribanim sirom Pecorino.