Tjestenina Penne alarrabbiata

Tjestenina penne

Vrijeme pripreme
:
45 minuta
Težina pripreme
:
Umjereno
Porcije
:
6

Sastojci

KoličinaSastojci
500g
penne rigate
100g
pancete
150g
luka
2češnja
češnjaka
2male
čili mahune
mlao
bijelog balsamico octa
800g
pasirane rajčice
1prst
Origana
1dcl
maslinovog ulja
1prst
soli i papra
malonarubanog
Pecorino sira

Koraci

Narežite sastojke
Narežite pancetu na tanke rezance, a čili u tanke kolutove. Luk i češnjak narežite na sitne kockice.
Lagano prepržite.
Popržite pancetu na malo maslinova ulja, zatim dodajte luk, češnjak i čili te ih lagano pržite dok ne postanu staklasti.
Dodajte malu količinu rajčica bez tekućine te lagano i to popržite. Ugasite sve ovo s ostatkom rajčice i octa balsamica, te ostavite da krčka na laganoj vatri oko 15 minuta.
Začinite
Zatim sve začinite s dosta grubo nasjeckanog origana, te solju i paprom po ukusu.
Skuhajte tjesteninu i poslužite
Skuhajte tjesteninu u vreloj i slanoj vodi prema uputama dok ne bude al dente. Zatim stavite tjesteninu izravno u umak te je poslužite svježu s naribanim sirom Pecorino.