Tjestenina Penne all'arrabbiata

Tjestenina penne
Vrijeme pripreme45 minuta
Težina pripremeUmjereno
Porcije6

Sastojci

KoličinaSastojci
500g
penne rigate
100g
pancete
150g
luka
2češnja
češnjaka
2male
čili mahune
mlao
bijelog balsamico octa
800g
pasirane rajčice
1prst
Origana
1dcl
maslinovog ulja
1prst
soli i papra
malonarubanog
Pecorino sira

Koraci

Narežite sastojke
Narežite pancetu na tanke rezance, a čili u tanke kolutove. Luk i češnjak narežite na sitne kockice.
Lagano prepržite.
Popržite pancetu na malo maslinova ulja, zatim dodajte luk, češnjak i čili te ih lagano pržite dok ne postanu staklasti.
Dodajte malu količinu rajčica bez tekućine te lagano i to popržite. Ugasite sve ovo s ostatkom rajčice i octa balsamica, te ostavite da krčka na laganoj vatri oko 15 minuta.
Začinite
Zatim sve začinite s dosta grubo nasjeckanog origana, te solju i paprom po ukusu.
Skuhajte tjesteninu i poslužite
Skuhajte tjesteninu u vreloj i slanoj vodi prema uputama dok ne bude al dente. Zatim stavite tjesteninu izravno u umak te je poslužite svježu s naribanim sirom Pecorino.